Semifreddo alle nocciole

9 Dec

Bij een lekker Kerstdiner hoort natuurlijk ook een lekker dessert. Deze semifreddo bijvoorbeeld, is erg lekker en voor het grootste deel van tevoren klaar te maken. Het kan in mooie glazen geserveerd worden, maar als je daar de ruimte niet voor hebt in de vriezer, kun je het ook in een cakevorm gieten (bekleed deze eerst met plasticfolie) en voor het serveren in plakken snijden. Daarna versieren met gekarameliseerde hazelnoten. Haal de semifreddo ca. 30 minuten voor het serveren uit de vriezer, zodat deze wat zachter kan worden.

semifreddoallenocciole

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 350 g geroosterde hazelnoten
  • 3 dl slagroom
  • 3 eiwitten
  • 180 g suiker

Hak 300 g hazelnoten met 40 g suiker fijn in een blender of foodprocessor. Doe 1,5 dl water met 100 g suiker in een pan en kook dit 3 minuten tot er grote bellen ontstaan.

Klop ondertussen de eiwitten stijf. Voeg voorzichtig de siroop toe en blijf nog eens 5-6 minuten kloppen.

Klop de slagroom stijf, voeg de gehakte hazelnoten toe en spatel dit voorzichtig door de eiwitten. Verdeel het over 6 glazen en zet ze 4 uur in de vriezer.

Doe de resterende suiker in een pan met 1 eetlepel water en laat het op laag vuur karameliseren. Haal de overige hazelnoten door de karamel en laat ze afkoelen. Verdeel ze over de semifreddo en serveer.

Bron: Sale & Peper, ottobre 2016.

Advertenties

2 Reacties to “Semifreddo alle nocciole”

  1. Michelle december 19, 2016 bij 11:08 am #

    Dit lijkt me echt verrukkelijk! Ik zet dit recept op mijn lijstje. Het is weer genieten op je blog, ga zo door! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: