Brutti ma buoni

12 Nov

Lelijk, maar lekker! Dat is de letterlijke vertaling van de naam van deze koekjes. Inderdaad, een schoonheidsprijs zullen ze niet krijgen, maar wat de smaak betreft zijn het winnaars. De hoeveelheid suiker vind ik persoonlijk iets teveel, maar dat is een kwestie van smaak, denk ik. De bereiding is niet moeilijk. De geur die uit de oven komt tijdens het roosteren van de amandelen en hazelnoten is heerlijk. En de toevoeging van de kaneel geeft net dat beetje extra aan de smaak. In plaats van theelepels, heb ik dessertlepels gebruikt. De koekjes zijn dus iets groter geworden en het zijn er wat minder dan hier in het recept wordt aangegeven.

bruttimabuoni

Ingrediënten voor ca. 50 stuks:

  • 150 g amandelen, zonder velletje
  • 150 g hazelnoten, zonder velletje
  • 3 eiwitten
  • 200 g suiker
  • een snufje kaneel

Verhit de oven tot 200˚C en rooster de amandelen en hazelnoten ongeveer 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Haal ze eruit, laat ze afkoelen en hak ze in grove stukjes. Verlaag de oventemperatuur tot 140˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop de eiwitten met een elektrische mixer tot er stijve punten op blijven staan en klop er dan geleidelijk aan de suiker door tot je een glimmende, stijve meringue hebt.

Voeg de gehakte noten en de kaneel toe, en spatel ze er voorzichtig door. Zet het mengsel, terwijl je regelmatig roert, ongeveer 15 minuten in een hittebestendige kom op een pan zachtjes pruttelend water tot het iets ingedikt is.

Schep met behulp van 2 theelepels kleine hoopjes van het mengsel op de geprepareerde bakplaat en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven.

Bron: De Zilveren Lepel Kookschool: Dolci

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: