Bruschette con funghi trifolati

4 nov

Bruschetta wordt over het algemeen met tomaten geserveerd, maar deze uitvoering met champignons is weer eens een hele andere, maar lekkere variant. Het snijden van de champignons heb ik met een metalen eiersnijder gedaan. Scheelt een hoop werk en zo krijg je mooie gelijke steeltjes. Gebruik bij voorkeur lekker bruin brood om te roosteren. Echt een lekker herfstig voorgerecht!

bruschetteconfunghitrifolati

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 kleine of 4 grote sneetjes brood
  • 100 g kerstomaatjes
  • 200-250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • peterselie
  • 1/2 rode peper (optioneel)

Borstel de champignons of wrijf ze schoon met keukenpapier en verwijder eventueel bruine steeltjes. Snijd de champignons in dunne plakjes en snijd deze in dunne reepjes. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag, voeg de champignons (en eventueel de rode peper) toe en bak ze op matig vuur in ca. 5 minuten goudbruin. Roer ze voorzichtig om en breng ze op smaak met zout. Bestrooi ze met wat fijngehakte peterselie en zet de pan opzij.

Snijd de kerstomaatje in vieren en doe ze in een kom. Breng ze op smaak met zout en olijfolie. Laat dit even staan. Snijd ondertussen sneetjes brood van ca. 1 cm dik, smeer ze in met wat olijfolie en rooster ze onder de grill of in een grillpan maximaal 2 minuten per kant. De sneetjes mogen kleuren, maar niet te droog worden. Wrijf de geroosterde sneetjes in met een teentje knoflook.

Voeg de tomaten (zonder het uitgelopen vocht) toe aan de inmiddels lauwwarme champignons en meng dit goed door elkaar. Druppel wat van het tomatenvocht over de geroosterde sneetjes brood. Schep op ieder sneetje een flinke hoeveelheid van het champignon/tomatenmengsel en besprenkel het desgewenst met wat olijfolie en dien ze op.

Bron: Giallo Zafferano

3 Reacties to “Bruschette con funghi trifolati”

  1. xmodeorakelsx november 20, 2016 bij 4:55 pm #

    Ziet er heerlijk uit🤗🤗

  2. kookgekwilma november 20, 2016 bij 5:48 pm #

    Dank je!! Eenvoudig, maar erg lekker!

  3. xmodeorakelsx november 22, 2016 bij 9:40 am #

    Liefs💋💋

Plaats een reactie