Porri al pomodoro

15 Okt

 

Een tijdje geleden is er weer een nieuwe uitgave van De Zilveren Lepel Kookschool verschenen. Dit keer met verse groente in de hoofdrol. Er staan recepten in om te stoven, grillen, stomen, koken en bakken. Ook staan er lekkere salades en hartige taarten in. Keuze genoeg om iets lekkers op tafel te zetten. Mijn eerste keuze was deze heerlijke prei/tomaten schotel, maar ik zal er vast nog veel meer uit gaan maken.

porrialpomodoro

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 tomaten, ontveld, ontpit en in blokjes
  • 1 teen knoflook, kleingesneden
  • 1 takje verse tijm, fijn gehakt
  • 120 ml droge witte wijn
  • 4 preien, in dunne ringen
  • zout en peper

Giet de olie in een grote pan, voeg 100 ml water toe en verhit ze voorzichtig. Fruit de sjalot in 5 minuten op laag vuur gaar; roer af en toe. Voeg de tomaten, knoflook en tijm plus zout en peper naar smaak toe. Zet het vuur hoger, giet de wijn bij de tomaten en kook tot de alcohol is verdampt. Zet het vuur laag en laat alles nog 15 minuten pruttelen.

Breng intussen een andere pan water met wat zout aan de kook en blancheer de preien 2-3 minuten. Giet ze goed af, roer ze door het tomatenmengsel en laat alles nog 15 minuten afgedekt pruttelen. Haal de deksel van de pan en zorg dat de rest van het vocht verdampt. Doe de groente in een warme schaal en zet hem op tafel.

Bron: De Zilveren Lepel Kookschool: Groente.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: