Finocchio Gratinato

1 Okt

De laatste keer dat wij in ons favoriete Italiaanse restaurant aten, kregen wij “finocchio” (venkel) als groente geserveerd. Zelf had ik al eens venkel gegratineerd en dat was erg lekker, maar ik had er toen nog geen foto van gemaakt. De week na ons etentje heb ik weer venkelknollen gekocht en ditmaal heb ik er een foto van gemaakt om bij dit recept te voegen. Een erg lekker en makkelijk gerecht!

Finocchiogratinato

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 venkelknollen, ongeveer 500 g
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • snufje vers geraspte nootmuskaat
  • 40 g ongezouten boter
  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 240 ̊C, gasovenstand 9. Bereid de venkel voor: verwijder de stengels en eventueel stugge buitenste bladeren. Snijd elke knol in vieren. Kook de venkel in ruim kokend water met wat zout al dente. Laat de stukken venkel goed uitlekken en leg ze in een ingevette ovenvaste schaal. Strooi er zout, peper en nootmuskaat over. Smelt de boter, doe er de knoflook in en laat die 1-2 minuten in de boter trekken. Giet de knoflookboter over de venkel en strooi er de geraspte Parmezaanse kaas over. Zet de schotel 15 minuten in de oven tot de venkel gloeiend heet en van boven goudbruin is.

Bron: Mijn Italiaanse keuken is een feest van Antonio Carluccio.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: