Involtini di petto di pollo e pancetta

10 Sep

Deze kiprolletjes zijn erg lekker. Zorg er wel voor dat je kipfilets hebt, die niet te dik zijn, zodat je ze mooi gelijkmatig kunt plat slaan. De kip blijft lekker mals doordat deze niet te snel gebakken wordt. Ik heb de involtini in een koekenpan gebakken, maar in de oven kan het ook. De volgende keer ga ik dat maar eens proberen. Want dit gerecht ga ik zeker vaker maken, zo lekker was het.

involtinidipettodipolloepancetta

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 4 (ronde) plakjes pancetta
  • 30 g paneermeel
  • gehakte peterselie naar smaak
  • oregano
  • rozemarijn naar smaak
  • zout naar smaak
  • olijfolie

Sla de kipfilet plat met een vleeshamer (of met een deegrol). Leg op iedere kipfilet een plakje pancetta. Rol de kipfilet strak op en zet het vast met cocktailprikkers.

Meng de paneermeel met de peterselie, oregano, rozemarijn en zout. Rol de kipfilets door dit mengsel en druk ze goed aan, zodat het paneermeel goed hecht aan de kip.

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de kiprolletjes op laag vuur rondom bruin. Keer ze regelmatig om en dek tussendoor de pan af met een deksel.

Laat de laatste minuten de deksel van de pan, zodat de kipfilet een mooi krokant laagje krijgt.

Als je wilt, kun je de kiprolletjes ook in de oven bakken. Leg de rolletjes hiervoor op een ingevette bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180˚C rondom goudbruin.

Bron: Le Passioni de MAM.

2 Reacties to “Involtini di petto di pollo e pancetta”

  1. pieterarnolli september 10, 2016 bij 9:30 pm #

    Buonoooo…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: