Pipe con cipolotti

3 Sep

Dit is weer een recept van een Italiaans blog. Het kan geserveerd worden als tussengerecht, maar ook als lunchgerecht. Het is eenvoudig en snel te bereiden en vooral erg lekker!

Pipeconcipolotti

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Pipe Rigate
  • 200 g lente uitjes
  • een paar blaadjes basilicum
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • zout en peper
  • 80 g Pancetta

Verwijder de wortels van de lente uitjes en snijd de rest in dunne ringen. Was de uienringen. Verhit de olijfolie samen met de helft van de blaadjes basilicum in een koekenpan. Snijd de pancetta in kleine stukjes en doe ze in de koekenpan. Voeg daarna de uienringen toe en bak op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en bak gedurende 8-10 minuten op matig vuur. Af en toe roeren.  

Doe ondertussen de pasta in een pan kokend, gezouten water en kook ze al dente. Voeg de pasta bij de saus en garneer met de achtergehouden (gescheurde) basilicum blaadjes.

Bron: Buonissimo, Italia, a tavola.

 

 

 

 

 
 

2 Reacties to “Pipe con cipolotti”

  1. Nell Nijssen september 3, 2016 bij 9:24 pm #

    Persoonlijk eet ik pasta graag met wat saus. Niks mis met de ingrediënten, maar ik ben bang dat ik er stiekem wat room of roomkaas bij zou doen. Jij komt vaak in Italië, daar eten ze dit soort gerechten veel?

    • kookgekwilma september 3, 2016 bij 9:29 pm #

      In Italië eten ze pasta als tussengerecht, dus niet met van die gevulde sauzen. Doe er gerust wat andere ingrediënten bij Nell. Waarschijnlijk eet jij het als hoofdgerecht en dan mag het wat “gevulder”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: