Torta Magica

14 Aug

Torta Magica, magische taart! Nou, dat het magisch is, klopt wel. Tijdens het mengen van de ingrediënten kreeg ik steeds meer het gevoel dat het recept in zijn geheel niet klopte. Het was een zeer vloeibare massa die de oven inging, maar aan het einde van de baktijd was alles een mooi geheel. Ik kon opgelucht adem halen. Toch moest ik nog wat geduld hebben voordat het mes erin kon, want na het afkoelen moest de taart nog minstens 2 uur de koelkast in om op te stijven. Het “magische” moment kwam bij het aansnijden. De taart had een luchtige bovenkant met daaronder een laag van een soort vanillepudding. Heel verrassend en heel erg lekker!!

TortaMagica

Ingrediënten voor 16 stuks:

  • 125 g boter
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 150 g suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 mespunt zout
  • 120 g bloem
  • 500 ml melk
  • 1 tl citroensap
  • poedersuiker, om te bestrooien

Verwarm de oven voor op 150˚C. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.

Smelt de boter in een pannetje (pas op dat hij niet kleurt) en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Splits de eieren en houd de eiwitten apart; deze heb je straks nodig. Klop met de mixer de eidooiers met de suiker tot ze luchtig en bleek zijn. Voeg, al kloppend, 1 eetlepel koud water en het vanille-extract toe aan de dooiers. Voeg het zout en de gesmolten boter toe en klop nog een paar minuten. Zeef de bloem, voeg deze toe aan de eidooiers en meng goed met de mixer. Verwarm de melk tot lauwwarm en voeg deze ook toe aan het beslag. Klop nog 1 minuut.

Doe de eiwitten in een brandschone kom en klop met de mixer tot je zachte pieken krijgt (niet helemaal stijf kloppen dus). Voeg, zodra de eiwitten wit beginnen te worden, het citroensap toe. Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag. Doe dit door van onderen naar boven te spatelen en probeer het beslag zo luchtig mogelijk te houden.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven ca. 80 minuten tot de bovenkant goudbruin van kleur is. Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen in de bakvorm. Dek hem af met plasticfolie (nog steeds in de bakvorm) en laat hem nog minstens 2 uur in de koelkast rusten.

Haal de taart uit de koelkast, verwijder het plasticfolie en haal de taart uit de bakvorm. Verwijder voorzichtig het bakpapier en snijd de taart in vierkante blokjes. Bestrooi met poedersuiker.

Bron: Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari.

3 Reacties to “Torta Magica”

  1. Deb's Bakery augustus 15, 2016 bij 7:16 pm #

    Grappig, ik heb dit weekend ook een torta magica gemaakt met pistachenoten en amarenekersen. Hij was goed gelukt maar ik vond er niet veel aan. Het basisrecept is nagenoeg hetzelfde. Ik houd toch meer van taarten met een krokant laagje erin denk ik haha.

    • kookgekwilma augustus 15, 2016 bij 7:36 pm #

      Haha maar een beetje afwisseling is ook wel eens lekker toch?

      • Deb's Bakery augustus 15, 2016 bij 8:03 pm #

        ja zeker! Het was in ieder geval leuk om te proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: