Crema al limone e mascarpone

30 Jul

De Italianen gebruiken graag citroenen in hun gerechten. Bij vlees, taart, koekjes en desserts. Deze mascarponecreme met citroen is lekker fris en romig van smaak. Niet moeilijk te maken.

Cremaallimoneemascarpone

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 citroenen, rasp en sap
  • 3 eidooiers
  • 120 g suiker
  • 30 g maizena of bloem
  • 30 g boter
  • 100 ml water
  • 250 g mascarpone
  • 50 g poedersuiker

Was en droog de citroenen. Rasp de schil en pers ze uit. Doe rasp en sap in een pan, voeg water toe en zet op laag vuur. Klop ondertussen in een andere kom de eidooiers met de suiker luchtig en voeg de maizena of bloem toe. Haal de pan met sap en rasp van het vuur. Verwijder de schillen en zet deze opzij. Voeg de boter aan het vocht toe en roer totdat de boter volledig is gesmolten. Giet dat het eimengsel erbij en zet de pan terug op laag vuur. Blijf constant roeren totdat je een mooie creme hebt. Doe de creme in een kom en laat het volledig afkoelen. Meng in een andere kom de mascarpone en de poedersuiker goed door elkaar. Meng de mascarpone met de citroencreme en roer alles goed door elkaar. Verdeel de creme over 4 glaasjes en zet ze een paar uur in de koelkast. Versier de creme met de achtergehouden citroenrasp en eventueel een schijfje citroen en serveer.

Bron: Vale Cucina e Fantasia

2 Reacties to “Crema al limone e mascarpone”

  1. Antoinette Coops augustus 11, 2016 bij 7:42 am #

    Dit vind ik echt een superfoto!

  2. kookgekwilma augustus 11, 2016 bij 7:43 am #

    Dank je!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: