Porri e pancetta al forno

9 Jul

Hier thuis lusten wij graag prei. Meestal combineer ik dat met aardappelpuree en een lekkere gehaktbal. Toen ik weer eens in een stapel oude kookbladen aan het snuffelen was, kwam ik het recept van deze prei-schotel tegen. Op de foto zag het er al erg smakelijk uit. Toen ik het gerecht wilde maken, lagen er in de winkel alleen maar dunne preien ipv wat dikkere. Ik heb toen het in de lengte doorsnijden achterwege gelaten en de prei alleen in twee helften gesneden. De combinatie van prei met pancetta is heerlijk. Dit is een schotel die hier zeker vaker op tafel komt.

Porriepancettaalforno

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 flinke of 4 dunne preien (ca. 500 g), schoongemaakt en gewassen
  • 16 plakjes pancetta
  • boter, peterselie
  • Parmezaan
  • broodkruim
  • melk
  • zout

Verwarm de oven voor op 170˚C. Halveer de prei in de lengte en snijd de helften in stukken (8 in totaal). Wikkel elk stuk in 2 plakjes pancetta. Vet een ovenschaal goed in. Leg de stukken prei in de ovenschaal en bestrooi ze met een dikke laag Parmezaan, broodkruim en fijngehakte peterselie. Bestrooi het geheel met zout. Schenk er melk bij tot de prei net onder staat. Voeg vlokjes boter toe en zet de schaal ca. 1 uur in de oven of tot de prei gaar is. Gebruik je alleen het witte gedeelte van de prei, dan is de aangegeven oventijd voldoende. Dan zijn ze zacht van binnen en is de broodlaag krokant.

Bron: La Cucina Italiana Special Koken met Brood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: