Gnocchi con spinaci, salsa di pomodori e mascarpone

18 Jun

Een tijdje geleden kocht ik het boekje ‘Gnocchi, verrassend anders met saus, gebakken, gegratineerd….. van Ilona Chovancova’ en daaruit maakte ik onderstaand gerecht. De gnocchi heb ik zelf gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook kant en klare gnocchi kopen, dat scheelt weer wat werk. De saus is heerlijk romig door de toevoeging van mascarpone.

Gnocchiconspinaci,salsadipomodoriemascarpone

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de gnocchi:

  • 1 kg bloemige aardappels
  • 200 tot 300 g bloem
  • 1 ei
  • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl zout
  • een snufje versgeraspte nootmuskaat

Voor de saus:

  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 blikken van 400 g tomatenblokjes
  • 400 g verse spinazie
  • 150 g mascarpone
  • zout en peper
  • versgeraspte Parmezaanse kaas voor het serveren

Bereiding gnocchi:

Kook de aardappels heel en met schil 20 tot 25 minuten in gezouten, kokend water. Laat ze dan 20 minuten drogen in een op 210 ˚C voorverwarmde oven. Verwijder de schil en druk ze terwijl ze nog warm zijn door een pureeknijper. Doe de aardappelpuree en drie kwart van de bloem op een werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en doe er het ei, de Parmezaanse kaas, het zout en wat nootmuskaat in. Meng alles met je handen zonder al teveel te kneden tot een deeg. Het deeg moet zacht en niet plakkerig zijn. Voeg als het deeg te plakkerig is nog wat bloem toe. Bestuif een werkvlak royaal met bloem. Rol het deeg met je handen uit tot 4 rollen, elk van 2 cm doorsnee. Snijd de rollen in stukjes van 2 cm. Rol de stukjes even heen en weer met de achterkant van een met bloem bestoven vork zodat er groefjes in komen (of gebruik een gnocchi plankje zoals op onderstaande foto). Kook de helft van de gnocchi ongeveer 2 minuten in een grote hoeveelheid kokend, gezouten water tot ze naar boven drijven. Giet ze af en schep ze om met een scheutje olijfolie. Kook de tweede portie gnocchi op dezelfde manier.

Gnocchiconspinaci

Bereiding saus:

Maak de saus terwijl de aardappels koken. Pel de tenen knoflook en snijd ze doormidden. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit er de knoflook op matig vuur in zonder hem te laten verkleuren. Voeg de tomatenblokjes toe en laat alles 15 minuten sudderen op laag vuur. Schep er dan de mascarpone door. Laat onder af en toe roeren 1 tot 2 minuten sudderen tot de saus door en door warm is. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren:

Schep de gnocchi door de saus. Schep er dan de spinazie door. Laat alles nog 1 tot 2 minuten sudderen. Schep dan meteen in pastaborden, bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas en dien op.

Bron: Gnocchi, verrassend anders met saus, gebakken, gegratineerd….. van Ilona Chovancova.

 

 

 

Eén reactie to “Gnocchi con spinaci, salsa di pomodori e mascarpone”

  1. Yves augustus 7, 2016 bij 4:42 pm #

    Echt lekker en erg simpel om te maken. De saus dan…. . Die smaken passen iig goed samen. Thanks Wilma!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: