Cheesecake al limone

21 Mei

In de meivakantie ben ik een paar dagen met manlief naar ons geliefde Italie geweest. Evenals vorig jaar, zijn we ook nu weer naar Florence geweest. We hebben weer veel moois gezien en natuurlijk ook weer heerlijk gegeten. Tijdens de laatste avond had ik wel zin in een “dolci” als afsluiter van de maaltijd en al snel kwam de kaart op tafel. Er was keuze uit een paar soorten taart en ik koos voor ‘Torta della Nonna’, maar die was helaas op. Toen koos ik maar voor torta al limone, een taart met een brosse bodem met daarop een dunne laag roomkaas met citroensmaak. Het bericht van deze cheesecake had ik een tijdje geleden opgeslagen en daar moest ik ineens aan denken toen ik in Florence van die lekkere taart aan het genieten was. Deze cheesecake lijkt totaal niet op de variant in Florence, maar is zeker ook erg lekker.

Cheesecakeallimone1

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 150 g bloem
  • 50 g suiker
  • 70 g koude boter

Voor de vulling:

  • 160 g roomkaas (bv Philadelphia)
  • 450 g ricotta
  • 3 eieren
  • 200 g suiker
  • rasp en 40 ml sap van een citroen
  • 1 tl vanille extract
  • 2,5 el maïzena
  • slagroom voor het garneren (optioneel)

Verwarm de oven voor op 170˚C. Doe de bloem, suiker en boter in een kom en wrijf dit snel met je vingers tot een kruimelig mengsel. Bekleed een springvorm van 20-22 cm met bakpapier. Verdeel het kruimeldeeg over de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel plat. Bak de bodem gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de room: meng de ricotta en roomkaas met de suiker. Voeg vervolgens één voor één de eieren, het vanille extract, het citroenrasp en sap toe. Het moet een zeer gladde crème worden. Voeg als laatste de maïzena toe en roer dit goed door met een garde tot er geen klontjes meer in zitten.

Verhoog de temperatuur van de oven na het bakken van de bodem naar 180˚C. Giet de citroencrème in de taartbodem. Bak de taart gedurende 60-70 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen in de vorm. Garneer eventueel met slagroom.

Bron: Dolcissima Stefy

Cheesecakeallimone2

Advertenties

2 Reacties to “Cheesecake al limone”

  1. Lex mei 23, 2016 bij 8:30 am #

    Hoi wilma ,

    Een vraag, waar kan ik broccoletti kopen

    • kookgekwilma mei 23, 2016 bij 4:32 pm #

      Hallo Lex, je kunt ze bij de AH vinden onder de naam “bimi”. Gr. Wilma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: