Wij zijn niet van die aardappel-eters, maar soms hoort er gewoon een aardappelgerecht bij een maaltijd. Dan wil ik geen gekookte versie op tafel zetten, dus zijn het meestal krieltjes in de schil uit de oven met knoflook en rozemarijn. Soms zijn het aardappelkroketjes of gebakken aardappels. Een tijdje geleden zag ik het recept van deze aardappeltaart in een Italiaans kookboek staan. Weer eens iets anders dacht ik toen. En niet te ingewikkeld (ook belangrijk!). We vonden het allemaal erg lekker. Toen ik de taart weer een keer ging maken heb ik er nog wat Italiaanse kruiden en knoflook doorheen gedaan. Zo kun je natuurlijk naar eigen idee variëren.
Ingrediënten voor 6 personen:
- 600 g aardappelen, geschild
- 125 g bloem
- zout en versgemalen zwarte peper
- 3 eieren, losgeklopt
- 4 el olijfolie
Rasp de aardappels in een kom. Zeef de bloem met wat zout en een mespunt peper. Roer goed door elkaar, roer er dan de eieren door om een zacht, kneedbaar deeg te maken. Verwarm de olie in een koekenpan, voeg het mengsel toe en maak de bovenkant glad. Laat ongeveer 7 minuten aan elke kant goudbruin bakken. Keer het om op een voorverwarmde schotel en serveer meteen.
Bron: De Italiaanse Keuken.
Hmmm lekker!
Zelfs mijn vriendin, een echte aardappelhater, vond dit lekker. Toegegeven dat ik er wel nog wat geraspte oude kaas heb doorgedaan. Mooi recept. Thanks!
Goeie keuze, lekker variëren!
Bedankt voor je reactie!