Double chocolate “fudge”

27 Feb

Hier in huis zijn we gek op chocolade. Er ligt dan ook standaard donkere chocolade in de kast, voor het geval ik iets met chocolade wil maken of omdat we er ineens heel erg trek in hebben. Voor dit recept moest ik ook nog een plak witte chocolade aanschaffen. Pindakaas hebben we ook altijd in huis, dus dat was geen probleem. Eigenlijk is deze “fudge” (het is eigenlijk geen fudge, want er komt geen boter, suiker, room of melk in voor) heel snel gemaakt, alleen dat uurtje wachten…….. Maar ook dat is zo voorbij. De “fudge” komt mooi stevig uit de vriezer en kan met een (warm) mes in blokjes gesneden worden. Snijd niet te grote blokjes want, ondanks dat het heel erg lekker is, is het ook best machtig.

Doublechocolatefudge

Ingrediënten:

  • 200 g pure chocolade
  • 300 g pindakaas
  • 100 g witte chocolade

Bereiding:

Breek de pure chocolade in stukjes en smelt het samen met de pindakaas au-bain marie.

Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier en giet hierin de gesmolten chocolade met pindakaas.

Smelt de witte chocolade au-bain marie.

Schenk de witte chocolade over het donkere chocolademengsel en roer het voorzichtig door met een vork om een “marmer” effect te krijgen.

Zet het bakblik gedurende 1 uur in de vriezer.

Haal de fudge uit de vriezer en snijd ze in kleine stukjes en dien ze op.

Bewaar de fudge in de koelkast.

Bron: Cannella amore e fantasia.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: