Semifreddo alla Straciatella

20 Dec

Ben je nog op zoek naar een lekker en makkelijk dessert recept voor een het kerstdiner, dan is deze semifreddo misschien wel iets voor jou! Ik heb deze semifreddo zelf al een paar keer gemaakt, maar ik had er de chocolade en hazelnootpasta te “voorzichtig” doorgeroerd en dat was op een hoopje blijven zitten. Voor de smaak deed dat niets af, maar voor een foto voor het blog was het geen mooi gezicht. Dit keer heb ik flink geroerd met een goed resultaat. Vergeet niet om de semifreddo bijtijds uit de vriezer te halen voor het serveren, het moet tenslotte een beetje zacht zijn.

Semifreddoallastraciatella

Ingrediënten voor ca. 10 porties:

  • 400 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 75 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
  • 200 gr hazelnootpasta
  • 50 gr pure chocolade
  • 1-2 el cacao

Klop de slagroom stijf. Klop de eieren, de suiker en de vanillesuiker met een handmixer romig. Spatel de slagroom erdoorheen. Verwarm de hazelnootpasta en laat hem een beetje afkoelen. Hak de chocolade.

Bekleed een cakeblik of een afsluitbare plastic bak (ca 1,5 liter inhoud) met vershoudfolie. Verdeel de room in de vorm. Voeg de hazelnootpasta en de chocolade toe aan de room. Roer 1-2 maal door met een vork voor een gemarmerd effect. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 8 uur of een nacht in de vriezer.

Neem de semifreddo 10-15 minuten voor het opdienen uit de vriezer en stort hem op een schaal. Haal de folie eraf. Laat een beetje ontdooien. Bestrooi eventueel met de cacao. Snijd de gewenste hoeveelheid af en vries het overige deel weer in.

Bron: Tasty Italy Special 2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: