Biscotti di Natale con marmellata

12 Dec

Tijdens de Kerstdagen wordt er ook wat lekkers geserveerd bij de koffie of thee en dat hoeft niet altijd taart of cake te zijn, een lekker koekje kan natuurlijk ook. Deze Italiaanse kerstkoekjes zijn niet zo groot. Over de uitvoering ben ik niet zo tevreden, maar de smaak is zo lekker, dat ik ze hier toch wil publiceren. De koekjes zijn 2 maanden houdbaar in een afgesloten trommel, stond er bij het recept, maar ik kan je vertellen dat ze hier in een mum van tijd op waren!

BiscottidiNataleconmarmellata

Ingrediënten voor ca. 40 koekjes:

  • 200 g zachter roomboter
  • 80 g poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • wat geraspte citroenschil
  • 1 ei
  • 300 g bloem
  • 1 el rum
  • aardbeien- of andere rode jam

Doe de bloem in een ruime kom en voeg poedersuiker, vanille-extract, citroenschil, ei en rum toe en kneed het tot een zacht en egaal deeg. Rol het deeg in plasticfolie en leg het een uur in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in ca. 40 stukjes. Rol van ieder stukje deeg een bolletje ter grootte van een walnoot en maak met de achterkant van een lepeltje een kleine uitholling in het bolletje. Pas op dat je niet door de bodem gaat. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bolletjes op. Bak de koekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 ̊C (heteluchtoven). Laat de koekjes iets afkoelen en vul de holtes met wat jam. Bestrooi de koekjes eventueel met poedersuiker.

Bron: Dulciss in forno by Leyla.

Eén reactie to “Biscotti di Natale con marmellata”

  1. pieterarnolli december 13, 2015 bij 8:48 am #

    Buonooo..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: