Cetrioli ripieni con crema di ricotta, rucola e peperoni

5 Dec

Ook dit is weer een simpel, maar lekker hapje voor een buffet of als voorafje. Het kan van tevoren klaargemaakt worden en tot gebruik in de koelkast bewaard.

Cetriolirpieniconcremadiricottarucolaepeperoni

Ingrediënten voor 15-18 stuks:

  • 2 komkommers
  • 100 g ricotta
  • een beetje rucola, in reepjes
  • een paar blaadjes basilicum, in reepjes
  • gegrilde paprika, kleingesneden
  • zout

Was en droog de komkommers. Verwijder de uiteinden en snijd ze in plakjes van ca. 3 cm. Haal met behulp van een appelboor zaadlijsten uit de plakjes en zet dit opzij. Trek eventueel met een vork streepjes aan de buitenkant van de plakjes komkommer. Leg de komkommerplakjes op een serveerschaal. Doe de ricotta in een kom. Snijd de helft van de zaadlijsten klein en doe dit bij de ricotta. Voeg de rucola, basilicum en gegrilde paprika toe en roer het goed door elkaar. Breng op smaak met zout. Vul de komkommerplakjes met het mengsel. Zet het tot gebruik in de koelkast.

Bron: Idee Ricette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: