Stuzzichini di bresaola al gorgonzola e noci

28 Nov

Nog even en het is december. Dan gaan we denken aan de Kerst en het Kerstdiner. De één zal kiezen voor een uitgebreid diner en een ander kiest misschien voor een buffet. Deze stuzzichini van bresaola gevuld met gorgonzola, ricotta en walnoten, kunnen als anti pasti geserveerd worden, maar bij een buffet zullen ze ook zeker niet misstaan. Deze lekkere hapjes zijn makkelijk te maken, dus zo klaar. Zorg er wel voor dat alles op kamertemperatuur is, dan komen de smaken goed tot hun recht.

Stuzzichinidibreasaolaalgorgonzolaenoci

Ingrediënten voor 20 stuks:

  • 20 plakjes bresaola
  • 150 g ricotta
  • 100 g gorgonzola
  • 40g walnoten, gehakt

Meng de ricotta en gorgonzola goed door elkaar en meng er de gehakte walnoten door. Leg op elk plakje bresaola een beetje van het kaas/noten mengsel en maak er een buideltje van. Steek er een cocktailprikker door om het buideltje te sluiten. Serveer op kamertemperatuur.

Bron: La ricetta di Buonissimo

Bresaola is gedroogd rundvlees uit de Valtellinavallei in Lombardia.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: