Canestrelli

21 Nov

Deze week een recept van koekjes uit De Zilveren Lepel kookschool; Dolci: Canestrelli, bloemvormige koekjes. Heel eenvoudig te maken. Het zijn lekkere koekjes, maar een volgende keer ga ik wel wat citroenrasp of vanille aan het deeg toevoegen. Dan krijgen ze nét even wat meer smaak, denk ik. Je kunt ze ook uitsteken met een stervorm, er een klein gaatje in maken, na het bakken een lintje door het kleine gaatje halen en zo heb je met kerst lekkere kerstkoekjes om in de boom te hangen.

Canestrelli1

Ingrediënten:

  • 30o g (Italiaanse) bloem, gezeefd, plus extra om te bestuiven
  • 90 g suiker
  • 15 g boter
  • 1 heel ei plus 1 gesplitst ei
  • poedersuiker, om te bestuiven

Verhit de oven voor tot 190 ̊C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de bloem en suiker in een kom en wrijf er de boter door tot het mengsel de substantie van fijn broodkruim heeft. Voeg het ei en de eidooier toe, kneed er met de hand een zacht deeg van en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van 1 cm.

Steek met een geschulpte ronde deegsteker bloemvormige koekjes uit het deeg, steek een klein rondje uit het midden, leg ze op een bakplaat en zet ze minstens 30 minuten in de koelkast.

Kluts het eiwit, kwast er de koekjes mee in en bak ze 8-10 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en bestuif ze royaal met poedersuiker.

Bron: De Zilveren Lepel kookschool; Dolci.

Canestrelli2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: