Paddenstoelen minestrone met gnocchi

24 Okt

Op mijn werk zijn de collega’s ook bekend met mijn “kookgekte”. Laatst liet een collega het recept van deze soep aan mij zien en zei dat dat wel iets voor mij zou zijn, aangezien ik ook zelf wel eens gnocchi maak. Een goed idee van haar, want bij het zien van de ingrediënten, liep het water me al in de mond. Het is een heerlijke gevulde soep die goed zal smaken op een gure herfstdag!

Paddenstoelenminestronemetgnocchi

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 15 g gedroogde bospaddenstoelen
  • 300 g gemengde verse paddenstoelen, grote in stukken
  • 2 el olijfolie
  • 150 g pancetta, in blokjes (of spekblokjes)
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 groot blik tomatenpuree (140 g)
  • 1 l paddenstoelenbouillon (van tablet)
  • 2-3 takjes tijm
  • 1 pak koelverse gnocchi (400 g)
  • 50 g parmezaan
  • 3 el fijngesneden peterselie

Week de gedroogde paddenstoelen 15 min. in een kom lauwwarm water. Veeg de verse paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes. Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de pancetta met de knoflook 3 minuten zachtjes. Voeg de verse paddenstoelen toe en bak ze 4 minuten op halfhoog vuur. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Schenk de bouillon in de pan en meng goed.

Neem de gedroogde paddenstoelen uit het weekvocht, knijp ze boven de kom goed uit en snijd ze grof. Voeg de tijm met de gesneden paddenstoelen toe aan de soep. Schenk door een zeef het weekvocht er langzaam bij, op het laatste restje met gruis na. Kook de soep 10 minuten zachtjes. Kook intussen de gnocchi gaar in ruim water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de gnocchi af en voeg toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen. Schaaf wat parmezaan erover en bestrooi met peterselie.

Bron: Delicious, november 2015.

Advertenties

2 Reacties to “Paddenstoelen minestrone met gnocchi”

  1. evad oktober 28, 2015 bij 1:40 pm #

    MMMM dat lijkt mij lekker, gaan we vanmiddag even maken .
    Hartelijke groet, Eva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: