Pappardelle ai funghi

4 Okt

Er zijn onlangs 3 kookboekjes verschenen van De Zilveren Lepel kookschool, te weten Dolci, Pasta en Pizza. Inmiddels het ik al 2 van de 3 boekjes in mijn bezit. Het recept van deze pappardelle komt uit het Pasta boekje. Voorin het boekje staat een duidelijke uitleg over de basis, pastasoorten, ingrediënten en benodigdheden. Wat ik bijzonder prettig vind in dit boekje, is dat de porties niet gebaseerd zijn op een primo piatto, of voorgerecht, maar als hoofdgerecht. Heb je geen zin of tijd om zelf de pasta te maken, kun je natuurlijk ook voor een gedroogde versie kiezen. Ik heb de pappardelle zelf gemaakt, want dat vind ik toch het lekkerst. In plaats van eekhoorntjesbrood heb ik kastanjechampignons gebruikt. Gewoon een lekker herfstgerecht!  

Pappardelleaifunghi

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 5-6 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g vers eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons, in plakjes
  • 50o g verse pappardelle
  • 1 klein bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • zout en peper
  • versgeraspte Parmezaan, voor erbij (naar keuze)

Verhit 4-5 eetlepels olie in een grote koekenpan, voeg de knoflook toe en laat hem zachtjes  bruin worden op laag vuur. Gooi de knoflook weg, voeg het eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons toe en bak 2-3 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager, leg de deksel op de pan en laat de paddenstoelen nog 10 minuten pruttelen.

Breng een grote pan met water en zout aan de kook en voeg 1 eetlepel olie en de pappardelle toe. Kook ze 2-3 minuten of tot ze al dente zijn. Voeg 60 ml van het kookwater van de pasta aan de pan met paddenstoelen toe. Giet de pasta af en doe hem bij de paddestoelen. Bak alles nog een paar seconden en doe de peterselie en peper erbij. Bestrooi de pappardelle tot slot met de Parmezaan, als je die gebruikt.

Bron: De Zilveren Lepel Kookschool Pasta, nieuwe authentieke Italiaanse recepten voor de beste spaghetti, lasagne en meer.

Recept verse pasta uit dit boekje:

  • 300 g Italiaanse bloem type 00
  • 3 eieren
  • ½ tl olijfolie

Kijk hier voor de bereiding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: