Torta camilla di carote e mandorle

20 Sep

Vorig jaar at ik voor het eerst een stukje worteltaart en dat was best lekker. Op de een of andere manier had ik altijd het idee dat het niet lekker zou zijn. Zo zie je maar weer, dat je altijd eerst moet proeven voordat je ergens over kunt oordelen. Toen ik het recept van deze taart tegen kwam in een Italiaans kooktijdschrift moest ik gelijk weer aan de lekkere smaak van vorig jaar denken. Dus wortelen gekocht (de rest had ik al in huis) en aan de slag. In de beschrijving stond niet of je de ingrediënten met een mixer moest mengen of met een pollepel. Ik begon met de pollepel, maar dat ging erg lastig, want het was een droge massa. De mixer lag al op het aanrecht vanwege het stijf kloppen van de eiwitten, dus die heb ik even gebruikt, maar ook dat was geen succes.  Toen heb ik er de eiwitten aan toegevoegd en ging het mengen met de pollepel wel goed en zag het beslag er net zo uit als op de foto in het tijdschrift (toch een beetje een geruststelling), niet te dik, maar ook niet heel vloeibaar. De smaak van de taart is heerlijk, hoewel er van de wortel niet veel te proeven is. Eigenlijk is het meer een amandeltaart met een vleugje wortel!

Tortacamilladicaroteemandorle

Ingrediënten:

  • 300 g bloem
  • 50 g aardappelzetmeel
  • 2 eieren, gesplitst
  • 150 g wortelen
  • 100 g gepelde amandelen
  • 180 g basterdsuiker
  • 1 dl melk
  • 100 g boter, gesmolten
  • 1 zakje bakpoeder
  • poedersuiker
  • zout

Maak de wortelen schoon. Snijd ze in plakjes en stoom ze in 20 minuten gaar. Doe de wortelen in een kom en pureer ze met een vork. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine.

Doe de bloem, aardappelzetmeel, bakpoeder, gemalen amandelen, suiker, eidooiers, gesmolten boter, gepureerde wortelen en melk in een kom en meng dit goed door elkaar. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en meng deze luchtig door beslag.

Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier en giet het mengsel erin. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart gedurende 40-50 minuten in een voorverwarmde oven van 160 ̊C. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Zet de taart op een rooster en bestrooi hem met poedersuiker.

Bron: Il meglio di Sale & Pepe: Dolci e salati da tè e caffè.

4 Reacties to “Torta camilla di carote e mandorle”

  1. pieterarnolli september 21, 2015 bij 7:31 am #

    Buono!

  2. Nell Nijssen september 29, 2015 bij 12:08 pm #

    Nee, echt proeven doe je het eigenlijk niet, de wortelen in carrotcake. En toch, als je ze weglaat, proef je het weer wel. Dan wordt het gewone cake 😀

    • kookgekwilma september 29, 2015 bij 2:39 pm #

      Haha gelukkig zaten er genoeg amandelen in en die kon je goed proeven! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: