Torta alle nocciole e caffè

5 Sep

Vorige week vierden manlief en ik onze 29e trouwdag. En bij zo’n feestje hoort natuurlijk taart! In het Italiaanse blad Torta della Nonna; Dolci fatti in casa per colazioni e merende staan allerlei zoete recepten, zo ook deze torta alle nocciole e caffè. Een heerlijke chocoladetaart met hazelnoten en koffie. Het beslag voor deze taart is erg vloeibaar, dus let er wel op dat het bakpapier de naden van de springvorm goed afdekt. Ik gebruikt altijd een heel vel bakpapier die ik eerst even samenprop en daarna nat maak, dan knijp ik het voorzichtig uit en leg het in de springvorm. Zo heb je ook geen naden waar het beslag eventueel doorheen kan druppelen. De taart is best wel machtig, dus snijd niet te grote stukken.

Tortaallenoccioleecaffe

Ingrediënten:

  • 300 g hazelnoten
  • 300 g donkere chocolade
  • 200 g suiker
  • 100 g boter
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels aardappelzetmeel
  • 1 (espresso)kopje koffie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker

Doe de hazelnoten in een keukenmachine en maal ze grof. Klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de hazelnoten en de koffie toe.

Smelt de boter met de chocolade au bain marie. Laat iets afkoelen. Voeg het chocolademengsel bij het ei/hazelnootmengsel en roer goed door. Voeg dan de vanille, aardappelzetmeel en bakpoeder toe. Roer goed door tot een mooi egaal mengsel.

Verwarm de oven voor op 180 ̊C. Bekleed een springvorm van 22-24 cm doorsnee met bakpapier. Giet het mengsel voorzichtig in en vorm en bak de taart 50 minuten. Laat de taart afkoelen voor het serveren.

Bron: Torta della Nonna; Dolci fatti in casa per colazioni e merende, ago/sep 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: