Passata estiva di cetrioli e pomodori

16 aug

Deze soep heb ik onlangs gemaakt toen het tropisch warm was. Erg lekker en niet zo heel ingewikkeld om te maken en aangezien de soep koud moet zijn, kun je hem al ruimschoots van tevoren maken.

Passataestivadicetrioliepomodori

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote komkommer, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 2 eetlepels slagroom
  • zout en peper
  • 2 grote vleestomaten
  • 10 basilicumblaadjes, plus extra om te garneren
  • 1 ui, gepeld, grofgehakt

Pureer de komkommer met de dille in een blender of een keukenmachine. Voeg de room toe en breng de soep op smaak met wat zout en peper. Zet hem in de koelkast.

Dompel de tomaten 30 seconden in kokend water en daarna in koud water. Ontvel de tomaten en pureer ze met het basilicum en de ui. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper en zet het in de koelkast.

Schep voor het opdienen eerst een laagje koude komkommersoep in de diepe borden en giet dan heel rustig de tomatensoep in het midden. Garneer de soep met wat basilicumblaadjes.

Bron: Mijn beste Italiaanse recepten van Antonio Carluccio.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: