Sugo di melanzane

1 aug

Geloof het of niet, maar soms heb ik helemaal geen idee wat ik ’s avonds voor mijn gezin moet koken. Geheel inspiratieloos ben ik op zo’n moment. Dan pak ik een paar kookboeken en begin te bladeren tot ik iets tegenkom wat mij, maar ook de andere gezinsleden, wel lekker lijkt. Zo kwam ik al bladerend door de Minibijbel Pasta bij het hoofdstuk “Groenten en vegetarische gerechten” en daar vond ik het recept van deze auberginesaus. In de voorraadkast had ik nog een pak rigatoni liggen, dus die kon ik goed combineren met deze lekkere smaakvolle saus.

Sugodimelanzane

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine, verse rode chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 handenvol verse gladde peterselie, grofgehakt
  • 450 g aubergines, grofgesneden
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes
  • 200 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 8 rijpe pomodori, ontveld en in kleine stukjes
  • 60 ml rode wijn
  • 1 tl suiker
  • 1 zakje saffraanpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • zout en versgemalen zwarte peper

Verhit de olie in een grote steelpan en voeg de hele chilipeper, de hele knoflooktenen en de helft van de gehakte peterselie toe. Druk de knoflooktenen met een houten lepel plat zodat ze hun vocht loslaten, leg een deksel op de pan en laat alles, onder af en toe roeren, 10 minuten op laag tot matig vuur sudderen.

Haal de chilipeper eruit en gooi hem weg. Doe de aubergine, de basilicum en de rest van de peterselie in de pan. Giet de helft van het water erbij. Verkruimel het bouillonblokje en roer tot het is opgelost, sluit de pan en kook alles al roerend 10 minuten.

Voeg tomaten, wijn, suiker, saffraan en paprikapoeder toe, met zout en peper naar smaak, en giet de rest va het water erbij. Roer goed, sluit de pan en laat alles nog 30-40 minuten koken, onder af en toe roeren. Breng de saus op smaak en dien hem op met pasta of gebruik hem in een ovenschotel. Garneer eventueel met gehakte peterselie.

Bron: Minibijbel Pasta van Jeni Wright.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: