Biscotti Cuor di Mela

16 Mei

Het is meivakantie en vorige week hadden we storm, regen, onweer en soms ook zon. De plannen die ik met mijn dochter had om een dagje te gaan shoppen hebben we maar een paar dagen opgeschoven. Tja, dan moet je even iets anders verzinnen om de tijd door te brengen. Gelukkig is mijn dochter ook al aardig besmet met het kook-bak virus, hoewel haar voorkeur meer uitgaat naar het bakken van zoetigheid, dus koekjes en taart. Deze koekjes hadden we al eens eerder gemaakt, alleen bij die eerdere poging waren de koekjes tijdens het bakken open gebarsten. Dit keer hebben we de koekjes eerst met een ring uitgestoken en na het vulen met bloemvormige steker. De randen hebben we extra aangedrukt, zodat de appelvulling er niet uit kon lopen. En dat ging gelukkig goed. De koekjes zijn mooi gelukt en smaken heerlijk!!

BiscottiCuordiMela

Ingrediënten voor ca. 20 koekjes:

  • 100 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 1 ei
  • 220 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract

Voor de vulling:

  • 2 appels
  • 20 gr boter
  • 1 el honing
  • ½ tl kaneel
  • poedersuiker

Meng in een kom de zachte boter met de suiker. Voeg het ei toe en roer tot er een gladde creme ontstaat. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de creme en voeg het vanille-extract toe. Kneed dit met je vingertoppen tot een zacht deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het gedurende 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereid ondertussen de vulling:

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Doe de appelblokjes in een pan, voeg de boter, honing en kaneel toe en kook ze 10 minuten of tot de appels zacht zijn. Laat de appels afkoelen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van 2 mm. Steek daar rondjes van ca. 6 cm doorsnee uit. Leg een theelepel vulling op een cirkel, bedek deze met een andere cirkel en druk de randen goed aan. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 12-15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ̊C. Laat de koekjes op een rooster afkoelen en bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.

Bron: Torte della Nonna: Biscotti Golosi no. 24 -2013

2 Reacties to “Biscotti Cuor di Mela”

  1. KeukenAtelier mei 16, 2015 bij 3:28 pm #

    Altijd leuk een bakmiddag met je kind! Ze zijn mooi gelukt en ze zien er lekker uit. Ik vroeg me alleen af of de koekjes knapperig blijven met een appelvulling? Groetjes, Louise

    • kookgekwilma mei 16, 2015 bij 7:06 pm #

      Hallo Louise, de koekjes zijn na het bakken krokant, maar de volgende dag waren ze zacht. Persoonlijk vond ik ze toen nog lekkerder!😉 Groetjes, Wilma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: