Farfalle tonno e panna

9 Mei

Dit pasta gerecht zag ik op een Italiaanse site. Eenvoudig te maken en heel erg lekker. De ingrediënten zoals hieronder beschreven zijn voor 2 personen, maar gemakkelijk aan te passen voor meer personen.

Farfalletonnoepanna_2

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gr farfalle
  • 1 klein blikje tonijn a 80 gr
  • 100 ml passata
  • ½ flesje kookroom
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie
  • olie
  • zout
  • gedroogde chilipepers naar smaak
  • tijm (optioneel)
  • marjolein (optioneel)

Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de peterselie en de gedroogde chilipepers fijn.

Doe wat olie in een ruime braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper.

Voeg de uitgelekte en verkruimelde tonijn toe en bak een paar minuten.

Voeg de passata toe en breng de saus met wat zout op smaak. Laat de saus op laag vuur iets inkoken.

Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten kokend water. Voeg tegen het einde van de kooktijd van de pasta de room aan de tonijnsaus toe en meng dit goed door elkaar.

Giet de pasta af en voeg deze aan de tonijn-roomsaus toe en meng alles goed door elkaar. Bestrooi met peterselie (of tijm of marjolein) en serveer direct.

Bron: http://www.ideericette.it

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: