Tagliatelle al limone

28 Mrt

Een simpel, maar erg lekker gerecht. In het originele recept uit de Minibijbel Pasta wordt er gedroogde spaghetti gebruikt, maar ik heb er zelf verse (zelfgemaakte) tagliatelle voor gebruikt. De hoeveelheid is genoeg om als tussengerecht te serveren of voor de lunch in combinatie met een salade of brood. Het citroensap geeft een heerlijk frisse smaak aan deze pasta.

Tagliatelleallimone

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gr gedroogde tagliatelle
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • sap van 1 grote citroen
  • 2 tenen knoflook, in heel dunne plakjes
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • versgeraspte Parmezaans kaas, bij het serveren

Kook de pasta in een pan met kokend water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe hem weer terug in de pan.

Giet olijfolie en citroensap over de gekookte pasta, strooi de plakjes knoflook erover en doe er zout en peper naar smaak bij.

Roer de pasta 1-2 minuten op matig tot hoog vuur. Dien de tagliatelle meteen op in vier voorverwarmde borden. Serveer met de Parmezaanse kaas.

Bron: Minibijbel Pasta van Jeni Wright.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: