Ravioloni Dolci con Marmellata

14 Mrt

Al vanaf dat ik het boek Pasta van Antonio Carluccio in huis heb, wil ik deze ravioloni maken. Maar steeds kwam het er niet van of er kwam een ander recept tussendoor waar ik ook interesse in had. Dan is een weekje vakantie toch wel heel prettig, want dan heb je meer tijd om te kokkerellen en ga je je lijstje met “wil ik nog maken” recepten nog eens langs. Samen met mijn jongste dochter heb ik deze ravioloni gemaakt. Erg leuk om te doen. Het deeg is zacht, dus ook met de deegroller goed uit te rollen. De poedersuiker en de jam geven een zoete smaak aan deze ravioloni, erg lekker!

RavioloniDolciconMarmellata

Ingrediënten voor ca. 24 stuks:

  • 300 gr (Italiaanse 00) bloem
  • een snuf zout
  • 3 middelgrote eieren, losgeklopt
  • 75 g boter, gesmolten en afgekoeld, plus extra om in te vetten

Afwerking:

  • een pot jam naar keuze
  • poedersuiker, om te bestuiven

Zeef voor het deeg de bloem met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de eieren in het kuiltje, samen met de gesmolten boter en meng de bloem vanaf de rand door de vloeibare ingrediënten. Wrijf alles met de vingers door elkaar tot het gelijkmatig is vermengd en het een glad deeg is. Verpak het in plasticfolie en laat het 1 uur inde koelkast rusten.

Verhit de oven tot 180 ̊C.

Rol het deeg met een deegroller of met de pastamachine uit tot zo lang mogelijk, 3 mm dikke vellen. Snijd er repen van 12 cm breed van en schep steeds met 5 cm tussenruimte bolletjes jam op het deeg (de ene theelepel wat dichter bij de rand dan de andere). Strijk wat water rondom de jam. Sla de andere lange kant van het deeg over de jamvulling en druk met de hand rondom de vulling beide deeglagen op elkaar. Snijd er met een pastaradertje pakketjes uit en leg ze op een bakplaat.

Bak de ravioli 15-20 minuten in de hete oven. Dien ze heet op, bestoven met poedersuiker, of laat ze afkoelen. Allebei heerlijk.

Bron: Pasta van Antonio Carluccio.

2 Reacties to “Ravioloni Dolci con Marmellata”

  1. Anke maart 28, 2015 bij 6:28 pm #

    Dat is heel origineel, tof!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: