Muffin con cuore di cioccolato

1 Feb

Afgelopen week zag ik op de Facebookpagina van Cotto e Mangiato het recept van deze muffins voorbijkomen. Niet moeilijk, wel lekker. Alleen dacht ik dat de Nutella wel zacht genoeg was, maar na het bakken bleek dat het toch zachter had moeten zijn (of misschien wel warm), zodat het in het beslag zou zakken. Bij mij is het er dus bovenop blijven liggen. Aan de smaak deed het niets af, want ze zijn lekker, maar de muffins hadden geen “hart” van chocolade zoals de naam van deze muffins aangeeft. Dus een volgende keer zal ik de Nutella au bain-marie verwarmen.

Muffinconcuoredicioccolato

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 160 gr (Italiaanse 00) bloem
  • 80 gr aardappelzetmeel
  • 100 gr suiker
  • 1 ei
  • ½ zakje bakpoeder
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 90 ml volle melk
  • 1 kleine pot Nutella

Meng de bloem en het aardappelzetmeel door elkaar. Klop met een mixer het ei met de suiker tot een mooi schuimig mengsel. Voeg dan de melk, olie en het bloem/aardappelzetmeel mengsel door het eimengsel en als laatste het bakpoeder. Het moet een zacht, niet te dun beslag worden.

Bekleed de holtes van  een muffinblik met papieren vormpjes of vet de holtes in met wat boter. Vul ze tot iets over de helft met het beslag. Leg vervolgens een theelepel Nutella op elke muffin. Mocht de Nutella erg hard zijn,  verwarm deze dan au bain-marie tot het iets vloeibaar is.

Bak de muffins in een voorverwarmde heteluchtoven van 170 ̊C in 15-20 minuten en controleer met een cocktailprikker of ze gaar zijn. Laat de muffins afkoelen en serveer ze als ontbijt of bij de koffie/thee.

Bron: Cotto e Mangiato.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: