Vis in foliepakketjes

25 Jan

Zoals als eens eerder hier geschreven, ben ik niet zo’n vis eter. Maar toen er onlangs het verzoek van een van de gezinsleden kwam om eens iets met vis te maken, kon ik niet anders dan opzoek gaan naar een recept. Dat viel niet mee, want als ik vis eet, eet ik zeker niet alle soorten, dus was het ook nog eens zoeken naar een vissoort die ik wel lust. Zalm lust ik wel, maar meestal beperkt zicht dat tot een plakje gerookte zalm op een sneetje stokbrood. In het boek ‘Italië, Cultuur en Keuken’ zag ik dit basisrecept van vis in foliepakketjes en daarbij stond dat zalm ook tot de mogelijkheden behoorde. Niet moeilijk zo te zien en de smaak moest ik maar afwachten. Nou, die viel zeker niet tegen! Ik heb zitten smullen van deze heerlijk malse zalm en mijn gezinsleden ook!

Visinfoliepakketjes1

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 visfilets à 200 gram
  • sap van 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 60 m olijfolie, plus extra om in te vetten
  • 8 takjes tijm

Spoel de visfilets af,dep ze droog en wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Ontvel de tomaten en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de ui in ringen en de knoflook in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 175 ̊C. Bestrijk 4 vellen aluminiumfolie met olijfolie en vouw de zijkanten omhoog. Leg op elk vel folie 3 plakjes tomaat, verdeel hier de ui en knoflook over en strooi er zout en peper over. Leg hierop de visfilets, dek ze af met de resterende plakjes tomaat, schik de takjes tijm erop en sprenkel de olie erover. Vouw elk vel folie als een pakketje dicht rondom de vis en klap de zijkanten eronder. Leg de pakketjes 15 minuten in de oven. Serveer de vis in de pakketjes.

Visinfoliepakketjes2

Bron: Italië, Cultuur en Keuken.

NB: Dit is een basisrecept, maar in plaats van de uien, tomaat en knoflook, zijn er natuurlijk nog veel meer variaties mogelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: