Pere al vino rosso

26 Nov

Er zijn weer volop stoofpeertjes te koop. Meestal maak ik ze op de manier zoals mijn moeder dat vroeger deed (uren op een sudderpitje met een scheutje bessenjenever voor de mooie rode kleur), maar in het boek ‘Italië, Cultuur en Keuken’ zag ik een recept om ze in de oven in rode wijn te stoven. Op het moment dat de peertjes in de oven stonden, trok er een heerlijke geur door het huis. De geur van de warme rode wijn in combinatie met kaneel en kruidnagel doet me denken aan de Glühwein op de Duitse kerstmarkten, heerlijk. Dit gerecht past dan ook goed bij een Kerstdiner.

Perealvinorosso

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 ml sterke rode wijn
  • 250 gr suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 1 kg stoofpeertjes (In het recept worden de peertjes ongeschild gestoofd, maar ik heb ze geschild)

Breng de rode wijn met de suiker, kaneel en kruidnagels langzaam aan de kook in een steelpan. Verwarm de oven voor op 150 ̊C. Zet de peren (ongeschild) met de steel naar boven in een ondiepe ovenschaal. Overgiet met de rode wijn en bak de peren circa 1 uur in de oven, tot ze zacht maar nog stevig zijn. Haal de peren uit de oven en laat ze afkoelen in de wijn. Serveer lauw of koud en in partjes gesneden. Pas de baktijd aan de perensoort aan. Controleer dus regelmatig of de peren gaar zijn.

Bron: Italië, Cultuur en Keuken.

 

Eén reactie to “Pere al vino rosso”

  1. jandaginda november 29, 2014 bij 7:07 am #

    dit blog interessant en nuttig
    obat sakit maag secara tradisional

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: