Cannelloni Ripieni di Funghi con Salsa di Taleggio e Tartufi

1 Nov

Wij zijn dol op paddenstoelen en in de herfst eten wij dan ook graag gerechten waar ze in verwerkt zijn. In het boek Pasta van Antonio Carluccio staat dit recept van cannelloni gevuld met paddenstoelen met een saus van Taleggio en truffelolie. Taleggio is een Italiaanse kaas die o.a. verkrijgbaar is bij de Albert Heijn. De pasta voor deze cannelloni heb ik zelf gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook kant en klare cannelloni buisjes kopen, b.v. van het merk de Cecco. Het oprollen van de pastavellen was een lastig klusje, aangezien de vulling er aan de zijkanten weer uitviel, maar die heb ik er, toen de cannelloni eenmaal in de schaal lagen, weer voorzichtig in teruggedaan. Deze schotel is best machtig, maar ook heel erg lekker!!! Een aanrader na een frisse boswandeling bijvoorbeeld!

CannelloniRipienidiFunghiconSalsadiTaleggioeTartufi

Ingrediënten voor 4 personen:

  •  ½ recept verse pasta of 8 gedroogde cannellonibuisjes
  • zout en peper, naar smaak
  • enkele druppels olijfolie
  • boter, om in te vetten
  • 60 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt

Saus:

  • 300 gr Taleggio, in kleine stukjes
  • ½ dl melk
  • 2 middelgrote eidooiers
  • enkele druppels truffelolie (naar keuze)
  • 50 gr (verse) zwarte truffel, in flinterdunne plakjes

Vulling:

  • 20 gr gedroogde porcini, geweekt
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • een beetje gehakte verse rode peper, niet te scherp
  • 700 gr gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en in niet te dikke plakjes

Begin met de saus. Week in een middelgrote pan de stukjes Taleggio een paar uur in de melk.

Verhit de oven tot 180 ̊C. Week voor de vulling de gedroogde porcini 20 minuten in heet water, giet ze af en hak ze fijn.

Verhit de olie in een grote koekenpan en smoor de knoflook en chilipeper een paar minuten, maar laat ze niet kleuren. Bak de gehakte porcini 1 minuut mee. Voeg de verse gesneden paddenstoelen toe en roerbak ze met een beetje zout een minuut of vijf tot ze bijna gaar zijn. Neem de pan van het vuur en zet ze opzij.

Rol het pastadeeg met de hand of met de machine uit tot een vierkant van 2 mm dikte. Snijd er acht vierkanten uit van 15 x 15 cm van. Dompel de pasta in een pan met kokend water met zout en een paar druppels olie, haal ze er na 1 minuut uit, laat ze uitlekken en leg ze op het werkvlak.

Verdeel de vulling over de voorgekookte pastavellen en schep hem langs een kant. Rol de lapjes vanaf de vulling op en leg ze met de naad onder in een ingevette ovenschaal die groot genoeg is voor alle rolletjes.

Zet de pan met melk en kaas op heel laag vuur en laat de kaas al roerend smelten tot het een romige saus is. Roer de eidooiers erdoor; voorzichtig, ze mogen niet schiften. Roer eventueel de truffelolie door de saus, en de truffel, op een paar plakjes na.

Giet de saus over de cannelloni, bestrooi met de parmezaan en peper en verdeel de achtergehouden truffelplakjes erop. Bak de cannelloni 20 minuten in de oven. Dien ze heet op.

Bron: Pasta van Antonio Carluccio.

Indien je gedroogde cannellonibuisjes gebruikt, kijk dan op de verpakking voor instructies om de buisjes te vullen.

7 Reacties to “Cannelloni Ripieni di Funghi con Salsa di Taleggio e Tartufi”

  1. Marjan november 5, 2014 bij 11:13 am #

    Hoi wilma. Lijkt me een lekker gerecht! Je zou natuurlijk ook van die verse lasagnevellen hiervoor kunnen gebruiken? Of zijn kant en klare cannelloni makkelijker? En moet je die kant en klare dan ook even voorkoken? Veel vragen he🙂
    Groet
    Marjan

    • kookgekwilma november 5, 2014 bij 11:57 am #

      Hoi Marjan, verse lasagnevellen of kant en klare cannelloni kan natuurlijk ook. Kijk eventueel op de verpakking of ze voorgekookt moeten worden. Groetjes, Wilma.

  2. Marjan november 5, 2014 bij 1:10 pm #

    Hoi dank voor je reactie. Nog een vraagje, ik kwam bij AH zwarte truffel tegen in een potje. Is zoiets eigenlijk langer houdbaar? Heb nog nooit iets met truffel gedaan…

    • kookgekwilma november 5, 2014 bij 1:13 pm #

      Die heb ik ook gebruikt. Verse zal ongetwijfeld lekkerder zijn, maar is erg prijzig. Als je zo’n potje gebruikt, moet je ‘m wel in de koelkast bewaren en niet al te lang laten staan.

  3. Marjan november 5, 2014 bij 2:00 pm #

    Ja idd prijzig!

  4. Yves juli 25, 2016 bij 9:59 pm #

    Absolute topper! Al drie keer gemaakt dus een blijvertje. Laatste versie met gehakt, ricotta en paddenstoelen als vulling. Aanrader. Dank voor alle mooie recepten Wilma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: