Minestrone di pomodori alla Torinese

25 Okt

Afgelopen zomer heb ik deze soep al eens gemaakt, maar helaas geen foto gemaakt. We waren alle vier erg enthousiast over de soep, dus ik zou ‘m snel nog een keer maken. Toch heeft dat nog even geduurd……….. Het is een heerlijke, romige soep die niet moeilijk te maken is.

MinestronedipomodoriallaTorinese

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 450 gr grote, rijpe tomaten, ontveld en grof gehakt
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • een handvol basilicum, gescheurd
  • 1 el citroensap
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 55 gr ongezouten boter
  • 25 gr bloem
  • 8,5 dl kippenbouillon
  • 1 el tomatenpuree

Doe de gehakte tomaten met knoflook, basilicum, citroensap en zout en peper naar smaak in een pan, sluit de pan en breng alles aan de kook. Temper het vuur en laat alles 10 minuten sudderen. Laat het mengsel een beetje afkoelen en pureer het in een blender of met de staafmixer. Zet het weg.

Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat dit 2 minuten koken en voeg dan de kippenbouillon toe, blijf roeren om het mengsel glad en klontvrij te houden. Roer het tomatenmengsel erdoor, sluit de pan en laat alles 10 minuten pruttelen.

Doe een beetje soep in een kom en los de tomatenpuree erin op. Schenk dit in de pan en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat alles 10 minuten pruttelen en serveer.

Bron: Trattoria van Ursula Ferrigno.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: