Pollo alla Marsala

15 Okt

Weer zo’n typisch Italiaans gerecht: weinig ingrediënten, veel smaak!  Deze pollo alla Marsala smaakte heerlijk en was heel eenvoudig te maken. Bij dit gerecht heb ik krieltjes in de schil uit de oven  en sperzieboontjes met tomaat, knoflook en Italiaanse kruiden geserveerd.

PolloallaMarsala

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 malse kipfilets
  • bloem, gemengd met zout en peper
  • 25 gr ongezouten boter
  • 2 el olijfolie
  • 1,75 dl droge Marsala
  • 4 el kippenbouillon (60 ml)
  • 25 gr zachte boter
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Haal de kip door de bloem en schud de overtollige bloem af. Verhit de boter en olie in een koekenpan tot de boter schuimt. Voeg de kipfilets toe en bak ze 3 minuten aan elke kant.

Voeg de Marsala toe en breng alles aan de kook. Sluit de pan en laat de kip in 25-30 gaar sudderen, draai de filets af en toe om.

Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm. Schenk de bouillon bij de Marsala, breng het aan de kook en laat het 2 minuten doorkoken. Klop de zachte boter erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep de saus over de kipfilets en serveer.

Bron: Trattoria van Ursula Ferrigno.

De sperzieboontjes heb ik met een bouillonblokje gekookt, toen ze gaar waren afgegoten, er flink wat olijfolie overheen gedaan, 3 kleingesneden tomaten, twee geperste tenen knoflook en wat Italiaanse kruiden aan toegevoegd. Dit alles nog even goed opgewarmd. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: