Frambozen-kwarktaart

4 Okt

Afgelopen week hadden we een jarige in huis. Natuurlijk zou ik een taart maken, maar de keuze was aan haar. Aangezien ze alles wel lekker vindt, was de keuze best wel moeilijk, maar uiteindelijk koos ze voor deze frambozen-kwarktaart. Geen taart die gemaakt is met een kant en klaar mix, maar met vers fruit, kwark, slagroom en gelatine. De frambozen heb ik niet helemaal tot moes gekookt, zodat er ook hier een daar nog een stukje framboos te proeven was. De smaak is romig en zacht, kortom heerlijk!!!

Frambozen-kwarktaart

Ingrediënten:

  • 1 pak Bastognekoeken a 260 gr
  • 100 gr boter, gesmolten
  • 500 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 150 gr suiker
  • 10 blaadjes gelatine
  • 500 gr volle kwark
  • 750 ml gezoete slagroom

Doe de bastognekoeken in de keukenmachine en maal ze fijn. Doe de gesmolten boter erbij en draai het tot een koekdeeg.

Bekleed de bodem van een springvorm van 26 cm doorsnede met het koekbeslag en druk het met een lepel goed aan.

Kook de frambozen met de suiker tot een gladde massa. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp ze uit en los ze van het vuur af op in het frambozenmengsel.

Doe de kwark erbij en laat dit langzaam afkoelen. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel hem door het afgekoelde frambozenmengsel. Schenk dit over de koekbodem in de vorm en zet het tenminste 5 uur in de koelkast om op te stijven.

Bron: Toetjes van Francis van Arkel.

Advertenties

6 Reacties to “Frambozen-kwarktaart”

  1. Michelle februari 10, 2015 bij 11:55 am #

    Wilma, complimenten met je blog! Het is een feestje om hier rond te neuzen. Ik heb onlangs een variatie gemaakt op jouw kwarktaart, ik heb er een bosvruchtenkwarktaart van gemaakt en het was HEERLIJK! Die gaat in de herhaling en natuurlijk ook de versie met frambozen. Ik ga zeker nog meer van jouw recepten uitproberen.

    • kookgekwilma februari 10, 2015 bij 3:04 pm #

      Hallo Michelle, dank je voor het compliment! Leuk idee om de kwarktaart ook met andere fruitsoorten te maken. Altijd lekker!! 🙂

  2. Wijtske maart 20, 2015 bij 2:07 pm #

    Dag Wilma, 750 ml slagroom lijkt me heel veel, klopt dat wel?

    • kookgekwilma maart 20, 2015 bij 2:14 pm #

      Hallo Wijtske, ik heb de taart volgens recept gemaakt en 750 ml slagroom gebruikt!

  3. charlotte villani december 23, 2015 bij 6:23 pm #

    Moet de bodem nog in de oven of laat je gewoon hard worden in de koelkast/buiten de koelkast?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: