Insalata di Gomiti con Peperoni e Capperi

1 Okt

Deze pastasalade is heel eenvoudig. Weinig ingrediënten, veel smaak. Dat Antonio met veel passie kookt, blijkt wel uit het feit dat hij de paprika’s roostert op een barbecue omdat dat meer smaak geeft. Nou heeft niet iedereen direct een barbecue in de buurt, ik ook niet, dus heb ik de paprika’s gewoon in de oven geroosterd. Misschien niet zo smaakvol als Antonio ze heeft, maar voor mij lekker genoeg. Ik had nog kappertjes in de kast staan, maar helaas niet de aangegeven hoeveelheid, dus de volgende keer komt er meer in de salade. Als pasta heb ik Pipe Rigate gebruikt en die ziet er hetzelfde uit als de pasta die Antonio gebruikt. In ieder geval weer een heerlijk gerecht!!

InsalatadiGomiticonPeperonieCapperi

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr gedroogde Gomitipasta (of Pipe Rigate)
  • zout en peper, naar smaak
  • 1 el extra vergine olijfolie

Salade:

  • 400 gr paprika’s, rood en geel (geen groen)
  • 1 flinke teen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • ½ dl extra vergine olijfolie
  • 150 gr gezouten kappertjes, afgespoeld
  • 2 el grofgesneden bladpeterselie

Kook de pasta van tevoren, zodat hij koud kan worden. Kook hem in een pan met ruim koken water met zout in 6-7 minuten al dente. Giet de pasta af, meng hem met de olijfolie en laat hem koud worden.

Zorg dat de barbecue brandt en rooster de paprika’s tot de schil rondom zwart en geblakerd is. Je kunt dit ook in een gasvlam doen – maar de smaak zal totaal anders zijn. Laat de paprika’s afkoelen en ontvel ze. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in repen en vermeng ze in een grote slaschaal met de knoflook en olijfolie. Laat ze koud worden waarbij de smaken kunnen intrekken.

Voeg de afgespoelde kappertjes, peterselie en pasta aan de paprika’s toe en vermeng alles goed. Bestrooi de salade met zout en peper.

Je kunt elleboogjespasta vervangen door penne of vlindertjes (farfalle).

Bron: Antonio Carluccio’s Pasta van Antonio Carluccio.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: