Insalata di fusilli e funghi

24 Sep

In augustus j.l. zou het nieuwe boek van Antonio Carluccio uitkomen, maar dat werd uiteindelijk half september. In het blad La Cucina Italiana was er al een artikel met een paar recepten (waaronder deze pastasalade) over geschreven, waar ik meteen enthousiast over was, dus toen het boek in de winkel lag heb ik het zo gekocht, zonder er even doorheen te bladeren. Eenmaal thuis, werd mijn enthousiasme nog groter. Wat een geweldig boek! Voorin het boek staat heel veel informatie over de diverse soorten pasta, de zin en onzin over de herkomst van de pasta en natuurlijk hoe je zelf pasta op verschillende wijze kunt maken en nog veel meer. En er staan natuurlijk heel veel lekkere pasta recepten in. Weer een waardevolle aanvulling op mijn Italiaanse kookboeken, maar ook op mijn verzameling boeken van Antonio Carluccio. De smaak van deze lekkere pastasalade is, ook door de kaneel, heel verrassend. Helaas had ik geen gedroogde porcini in huis, maar een volgende keer zal ik die er ook aan toevoegen.

Insalatadifusilliefunghi

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr gedroogde fusilli pasta
  • zout en peper, naar smaak
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • sap van 1 citroen

Paddestoelen:

  • 800 gr (schoon gewicht) gemengde wilde paddestoelen, of gekweekte kastanjechampignons, cantharellen, oesterzwammen enz. (Je kunt er voor meer smaak nog 25 g geweekte gedroogde porcini bij doen)
  • 4 el wittewijnazijn
  • 5 kruidnagels
  • ½ tl kaneel
  • 1 kleine, scherpe verse rode chilipeper
  • 2 tenen knoflook, ongepeld
  • 4 laurierblaadjes
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 1 el oregano of marjolein, plus extra om te garneren
  • 2 el grof gesneden bladpeterselie

Kook de pasta van tevoren zodat hij koud kan worden. Kook hem in een pan met ruim kokend water in 8-10 minuten al dente. Giet de pasta af, meng hem met olijfolie en citroensap en laat hem koud worden.

Veeg de paddestoelen zorgvuldig schoon met vochtig keukenpapier; was ze niet.

Breng in een pan 1½ liter water aan de kook. Voeg azijn, 20 gr zout, de kruidnagels, kaneel, chilipeper, knoflook en laurier toe en kook alles een paar minuten zodat de smaken zich mengen. Kook de paddestoelen hierin. Laat de paddestoelen goed uitlekken en meng de olie en de eetlepel oregano erdoor. Laat ze koud worden.

Vermeng de ‘gemarineerde’ paddestoelen met de pasta, proef of er zout bij moet, voeg wat zwarte peper toe, bestrooi ze met wat extra oregano of marjolein en de peterselie en geniet ervan.

Bron: Antiono Carluccio’s Pasta van Antonio Carluccio.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: