Bicchieri bicolori con mirtilli.

10 Sep

Bij mijn vakantie souvenirs zaten dit jaar ook weer twee kooktijdschriften: ‘Torta della Nonna; Dolci fatti in casa per colazioni e merende” en het augustus nummer van Sale & Pepe. Bij het blad Sale & Pepe zat een extra uitgave in de vorm van een klein boekje met nagerechten: Budini & Co. Daarin staan diverse puddingen en toetjes die je doen watertanden. Deze Bicchieri bicolori con mirtilli is er één van. Het is een heerlijk dessert met een niet te zoete, maar frisse smaak. De hoeveelheid is voor 6 personen, maar aangezien wij maar met z’n vijven waren, heb ik 5 iets grotere glazen gebruikt.

Bicchieribicoloriconmirtilli

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 400 g bosbessen
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 500 g verse room
  • 60 g poedersuiker
  • 60 g (acacia)honing
  • ½ citroen
  • 4 blaadjes gelatine

Pureer 300 gr bosbessen met de poedersuiker en 1 el citroensap. Week 2 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Warm 3 eetlepels bosbessen puree in de magnetron en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Roer dit weer door de rest van de puree en laat afkoelen.

Houdt 3 eetlepels slagroom apart en klop de rest met een mixer stijf. Vouw de bosbessenpuree voorzichtig met een spatel door de geslagen room tot het een mooi egaal mengsel is en verdeel dit over 6 glazen.

Week de overige 2 blaadjes gelatine gedurende 5 minuten in koud water. Verwarm de honing met de achtergehouden slagroom au-bain marie en los hierin de gelatine op. Meng dit goed met de Griekse yoghurt. Giet dit bovenop de bosbessenpuree en zet de glazen minsten 6 uur in de koelkast om op te stijven. Versier voor het serveren de glazen met de resterende bosbessen en eventueel een takje munt.

Bron: Sale & Pepe: Budini & Co.

5 Reacties to “Bicchieri bicolori con mirtilli.”

  1. Maaike september 11, 2014 bij 9:01 am #

    Ooooh, lekker!

    Vanwege de titel (ik kon er helemaal niets van maken…) moest ik wel even een kijkje nemen!😉 Lijkt me heerlijk!

  2. Anke september 13, 2014 bij 2:42 pm #

    Volgens mij ideaal voor het foodblogevent?

  3. Chantal april 24, 2015 bij 7:51 am #

    Hoi Wilma, Kan je dit nagerechtje ook met aardbeien maken ipv bosbessen?🙂 Groetjes Chantal

    • kookgekwilma april 24, 2015 bij 7:53 am #

      Hoi Chantal, dat denk ik wel hoor! Gewoon proberen. Succes! Groetjes, Wilma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: