Stracciatella con farfalline

30 Aug

Toen ik het aug/sept nummer van La Cucina Italiana in handen kreeg, zag ik op de voorkant dat er iets over het nieuwe boek van Antonio Carluccio in stond. Als fan van Antonio was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Het was mij al bekend dat er een nieuw boek van hem uitkomt en in dit nummer van La Cucina Italiana staan een paar recepten uit dat nieuwe boek. Deze stracciatella (soep, dus niet te verwarren met stracciatella ijs) was heel eenvoudig te maken, maar ook heel erg smakelijk. Eigenlijk is deze soep een beetje een herfst of wintersoep, maar in deze niet al te warme en zeer natte augustusmaand smaakt het ook heel goed. Zodra het boek “Antonio Carluccio’s Pasta” in de winkel ligt, zal ik het aan mijn verzameling Italiaanse kookboeken toevoegen en er vast en zeker wat uitmaken en hier publiceren.

Stracciatellaconfarfalline

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1½ l kippen- of runderbouillon
  • 30 gr boter
  • 150 gr farfalline
  • 4 middelgrote eieren, losgeklopt
  • 2 el ragfijn gesneden bladpeterselie
  • 80 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • zout en peper naar smaak
  • extra vergine olijfolie, om te besprenkelen

Breng in een grote pan de bouillon aan de kook en smelt de boter hierin. Voeg de pasta toe en kook de soep circa 8 minuten tot de pasta gaar is.

Klop de eieren met de peterselie en circa 50 gr Parmezaans door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer er een beetje hete bouillon door en giet het eiermengsel al roerend in de hete bouillon. Dien de soep meteen op, bestrooid met de overgebleven Parmezaan en besprenkel met een beetje olijfolie.

NB: In plaats van farfalline heb ik farfalle gebruikt, maar deze zijn eigenlijk te groot voor deze soep. Mocht je dus geen farfalline kunnen bemachtigen, gebruik dan een kleine pastasoort.

Bron: La Cucina Italiana aug/sep 2014.

6 Reacties to “Stracciatella con farfalline”

  1. Anke augustus 30, 2014 bij 12:31 pm #

    Ik heb de grote ravioli gemaakt uit Delicious. Ik ga het boek zeker eens inkijken als het uit is.

    • kookgekwilma augustus 30, 2014 bij 12:46 pm #

      Ik heb meerdere boeken van Antonio Carluccio en zijn recepten vind ik geweldig. Niet moeilijk, maar wel heel erg lekker! Bedankt voor je reactie.🙂

  2. Elisabetta september 3, 2014 bij 1:01 pm #

    Eenvoudig en lekker! Ga hem ook weer eens maken. Ben benieuwd naar het nieuwe boek van Carluccio!

    • kookgekwilma september 3, 2014 bij 1:27 pm #

      Ik ook! Heb al meerdere boeken van Antonio Carluccio en zijn recepten “kloppen” gewoon en dat is niet altijd het geval bij andere boeken. En zijn recepten zijn altijd eenvoudig met weinig ingrediënten en heel smakelijk.🙂

  3. Yves november 1, 2014 bij 5:42 pm #

    Allereerst mijn complimenten voor je site. Ik ga zeker vaker kijken en recepten ervan koken. Mijn eerste was bovenstaande soep, en eerlijk gezegd vond ik het niet eens een middenklasser. Prima bouillon, maar zeker geen hoogvlieger qua smaak. Ik voer ‘m van mijn soeplijst af.

    • kookgekwilma november 1, 2014 bij 5:44 pm #

      Dank je voor het compliment! Hopelijk staan er genoeg andere recepten die je wel zullen bevallen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: