Cheesecake con cioccolato e fragole

10 Aug

Als het op taarten maken aankomt, kies ik vaak voor een lekkere en niet voor een mooie uitvoering, want daar ben ik niet zo’n ster in. Maar soms zie je een taart die er lekker én ook mooi uitziet. En als je dan de beschrijving gaat lezen, blijkt dat die taart helemaal niet moeilijk te maken is. Toen ik de foto van deze taart in het tijdschrift  Cucinare Bene aan mij dochters liet zien, waren zij direct enthousiast, want ze houden van cheesecake én chocola én van aardbeien. Gezien de ingrediënten was ik bang dat de taart erg machtig zou zijn, maar dat was gelukkig niet zo. Wel erg lekker en ook leuk om te maken!

Cheesecakconcioccolatoefragole

Ingrediënten:

  • 150 gr amaretti
  • 70 gr boter, gesmolten
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr ricotta
  • 300 ml slagroom, stijf geslagen
  • 100 gr pure chocolade
  • 125 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr)

Voor decoratie:

  • 400 g aardbeien
  • 150 gr aardbeienjam
  • sap van een halve citroen

Maal de amaretti fijn in de keukenmachine en meng deze met de gesmolten boter. Doe dit mengsel in een met bakpapier beklede springvorm van 24 cm ∅ en strijk het met de achterkant van een lepel glad.

Smelt de chocolade au bain marie gedurende 5 minuten. Meng de ricotta en mascarpone met de suiker en de vanillesuiker.

Doe de helft van het ricotta/mascarpone mengsel in de springvorm en strijk dit glad.

Meng de gesmolten chocolade door de andere helft van het ricotta/mascarpone mengsel en roer het tot een mooi egaal lichtbruine creme. Giet dit in de springvorm op het witte mengsel en strijk glad.

Zet de taart minstens 3 uur in de koelkast.

Was en droog de aardbeien. Doe de aardbeienjam en het citroensap in een steelpan en laat het op laag vuur vloeibaar worden.

Snijd de aardbeien in plakjes en leg deze in een cirkel op de taart. Begin 1,5 cm vanaf de buitenrand van de taart en werk zo naar binnen toe. Besprenkel met de aardbeiengelei. Bewaar de taart in de koelkast. Garneer de taart voor het serveren met enkele muntblaadjes.

Bron: Cucinare bene nr. 7 2014.

2 Reacties to “Cheesecake con cioccolato e fragole”

  1. DVDGuy augustus 10, 2014 bij 6:35 pm #

    Het water loopt me in de mond; ziet er al geweldig uit en zal zeker geweldig smaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: