Datteri al prosciutto

3 Aug

Eigenlijk een beetje een klassieker, maar ook weer niet. De klassieke uitvoering zoals ik die ken, is een dadel gevuld met roomkaas en omwikkeld met spek, maar in dit lekkere recept is de roomkaas vervangen door een stukje Parmezaanse kaas en het spek door prosciutto di Parma.

Datterialprosciutto

Ingrediënten voor 20 canapés:

  • 1 tl slaolie, voor het invetten
  • 20 gedroogde dadels
  • 20 kleine blokjes Parmezaanse kaas of andere harde kaas
  • 10 plakjes parmaham, gehalveerd

Verwarm de oven voor op 190̊C. Vet een bakplaat waar alle dadels op passen lichtjes in (of bekleed het bakblik met bakpapier).

Verwijder de pitten uit de dadels en vul de dadels met een blokje kaas.

Wikkel elke dadel in een half plakje parmaham en steek de ham vast met een cocktailprikker. Leg de dadels op de bakplaat.

Bak de dadels ongeveer 10 minuten in de oven tot de ham knapperig begint te worden. Serveer ze heet.

Bron: Italiaanse hapjes van Lindy Wildsmith & Valentina Harris.

2 Reacties to “Datteri al prosciutto”

  1. chrissooh augustus 8, 2014 bij 6:17 pm #

    Ziet er goed uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: