Filetto di manzo alla gorgonzola

20 Jul

In het Italië nummer (juni 2014) van Delicious stond het recept van bistecca alla gorgonzola. Biefstuk met een heerlijke gorgonzolasaus. Niet moeilijk te maken, alleen vinden wij ossenhaas net iets lekkerder dan biefstuk, dus hebben we voor deze vleessoort gekozen. Vandaar dat ik de naam van dit lekkere gerecht heb veranderd in filetto di manzo alla gorgonzola. Bij dit gerecht heb ik krieltjes uit de oven en een lekkere salade geserveerd.

Filettodimanzoallagorgonzola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 2 tl grof zeezout
  • 4 ossenhaasjes of biefstukken, op kamertemperatuur
  • 150 gr gorgonzola (piccante), in stukjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 175 ml slagroom

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de ossenhaasjes of biefstukken met zout en peper. Bak ze in 2 minuten per kant bruin en van binnen rosé of naar wens gaar. Neem het vlees uit de pan en houd onder aluminiumfolie warm.

Voeg de gorgonzola toe aan het bakvet. Laat de kaas op laag vuur smelten. Voeg dan de rozemarijn en de slagroom toe en roer glad. Verwarm de saus nog 1-2 minuten tot deze de gewenste dikte heeft.

Leg de ossenhaasjes of biefstukken op 4 borden en schep er de gorgonzola-rozemarijnsaus over. Serveer met bijv. nog een kleine portie gnocchi of frietjes.

Bron: Delicious Juni 2014.

Eén reactie to “Filetto di manzo alla gorgonzola”

  1. Anke augustus 4, 2014 bij 6:33 pm #

    Dat kan zeker niet slecht zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: