Insalata di zucchine e noci

13 Jul

Dit is een heerlijke salade voor een zomerse dag. Bij de ingrediënten had Gino 4 middelgrote courgettes geschreven. Zelf had ik 2 courgettes gekocht en vond de hoeveelheid erg groot. Als je deze salade gebruikt als bijgerecht, dan is 1 flinke courgette genoeg. Serveer je de salade als hoofdgerecht of lunch, gebruik dan 2 courgettes.

Insalatadizucchineenoci

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 of 2  flinke courgettes
  • ruim ¾ dl extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 70 gr halve walnoten
  • 60 gr rucola
  • 4 el kant-en-klaar balsamicoglazuur (te koop bij Albert Heijn)
  • zout en versgemalen zwarte peper

Snijd de uiteinden van de courgettes af en snijd ze in flinterdunne plakjes (met een dunschiller of kaasschaaf krijg je volmaakte plakken). Leg ze in een grote kom.

Giet de olie erover met de knoflook en de walnoten, strooi er ook de zout en peper over en meng alles luchtig door elkaar. Laat alles minstens 20 minuten in de koelkast marineren.

Schik de gemarineerde plakken courgette op een grote schaal en strooi de rucola erover. Besprenkel ze met balsamicoglazuur en laat de salade voor het opdienen nog 5 minuten staan.

Serveer deze courgettesalade op kamertemperatuur en eventueel met geroosterde ciabatta.

Bron: Het Dolce Vita Dieet van Gino D’Acampo.

 

2 Reacties to “Insalata di zucchine e noci”

  1. Lous juli 13, 2014 bij 4:47 pm #

    Lijkt op de salade van Ottolenghi, heerlijk.

  2. Anke augustus 4, 2014 bij 6:34 pm #

    Mmm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: