Aardbeien met balsamico en mascarpone

2 Jul

Dat aardbeien erg lekker zijn is bekend. Met suiker (niet altijd nodig, want ze zijn van zichzelf vaak al zoet genoeg) en slagroom of met ijs. In de Italiaanse keuken worden aardbeien ook geserveerd met een beetje balsamico. Niet de balsamico die voor een salade gebruikt wordt, maar een oudere, wat stroperige balsamico. Deze is vaak wat zoeter van smaak. Ieder jaar nemen wij zo’n lekkere balsamico mee uit Italie. Een tijdje geleden heb ik aardbeien met balsamico geserveerd en er een beetje mijn eigen draai aangegeven door er ook nog eens gezoete mascapone bij te doen. Wij vonden het erg lekker!

Aardbeienmetbalsamicoenmascarpone

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 500 gr aardbeien
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr suiker
  • balsamico
  • enkele blaadjes balsilicum

Klop de suiker door de mascarpone. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in vieren. Verdeel de aardbeien over 3 of 4 bordjes. Druppel er wat balsamico over en garneer met wat reepjes basilicum. Serveer met wat gezoete mascarpone. Buon Appetito!!

Eén reactie to “Aardbeien met balsamico en mascarpone”

  1. joyce juli 17, 2014 bij 10:01 am #

    Dit ga ik morgen of overmorgen maken. Heb nl nog een bakje mascarpone in de koelkast. Lijkt me lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: