Pastaschelpen gevuld met gorgonzola en walnotenkruim

25 Jun

Het juni nummer van Delicious staat in het teken van Italië. Er staan veel leuke recepten in, waaronder het recept van deze lekkere gevulde pastaschelpen. Vorig jaar had ik al van die grote pastaschelpen willen meenemen uit Italie, maar de auto zat behoorlijk vol en ik wilde het risico niet lopen om thuis te komen met een zak gebroken schelpen. Tijdens het Italie Evenement zag ik de grote schelpen liggen bij een stand en heb ze gelijk gekocht. Wij hebben ze als voorgerecht gegeten, maar als hapje bij een glaasje wijn kan het ook heel goed geserveerd worden.

Pastascheloengevuldmetgorgonzolaenwalnotenkruim

Ingrediënten voor 20 stuks:

  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 3 el fijngesneden verse oreganoblaadjes
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gr
  • 20 grote pastaschelpen
  • 200 gr gorgonzola dolce, korst verwijderd, in stukjes
  • 50 gr walnoten, fijngehakt
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • extra vergine olijfolie
  • rucola voor garnering

Verwarm de oven voor op 200̊C.

Verhit de olie in een pan en bak de knoflook en oregano zachtjes in 8 minuten. Voeg de tomaat toe en zout en peper naar smaak. Kook op laag vuur de tomatensaus ± 20 minuten.

Kook intussen de pasta in ruim koken water met zout beetgaar. Giet de pasta af, spoel hem koud en laat uitlekken. Schep met een theelepel de tomatensaus in de pastaschelpen. Leg de schelpen in een ovenschaal of op een bakplaat en leg de stukjes kaas op de tomatensaus. Schep de walnoot en peterselie door elkaar en strooi over de kaas. Verwarm de pasta 5-10 minuten in het midden van de oven. Besprenkel met wat olijfolie en garneer met blaadjes rucola.

Bron: Delicious juni 2014

2 Reacties to “Pastaschelpen gevuld met gorgonzola en walnotenkruim”

  1. Nell nijssen juni 26, 2014 bij 8:48 am #

    Bij de Sligro kun je deze schelpen ook kopen. Ik vul ze vaak met een spinazie-eimengsel met ricotta en dan overgoten met tomatensaus. Dit recept uit Delicious ligt klaar om ook te proberen.

    • kookgekwilma juni 26, 2014 bij 2:31 pm #

      Bedankt voor de tip Nell. Zal eens in mijn kookboeken duiken voor andere variaties. Die spinazie/ricotta zie je veel voorbij komen. Deze was erg lekker.🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: