Penne con zucchine

16 Jun

Vorige week waren Robert en ik weer gezellig een paar dagen samen naar Rome. Na afloop van ons tripje van vorig jaar, waren wij tot de conclusie gekomen dat we nog lang niet alles hadden gezien, dus zijn we dit keer nog iets langer gegaan. We hebben heel veel gelopen en daardoor ook heel veel gezien, lekker gegeten en gedronken en vooral heel veel genoten. Op het vliegveld van Rome heb ik weer 2 (kook)tijdschriften gekocht en dit gerecht komt uit een van deze bladen. Tijdens het snijden van de groenten, vond ik de hoeveelheid van 1 courgette eigenlijk al genoeg, maar ik denk dat dat afhankelijk is van hoe groot de courgette is. Net zoals wij genoten van ons reisje, zo hebben wij ook genoten van deze maaltijd.

Penneconzucchine

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 320 gr penne
  • 300 gr trostomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 2 courgettes
  • 1 bosje rucola
  • 1 takje basilicum
  • 60 ml olijfolie
  • zout
  • peper

Was de tomaten, snijd ze in partjes en doe ze in een kom. Voeg de in reepjes gesneden rucola en de uitgelekte en in blokjes gesneden mozzarella en de fijngesneden basilicum toe. Was en snijd de courgette in staafjes of blokjes en voeg ze toe aan de kom. Besprenkel met 40 ml olijfolie, voeg zout en peper toe, roer goed door en laat het minstens 20 minuten staan. Breng ondertussen een grote pan met 3 liter water met zout aan de kook. Kook de penne al dente, giet ze af en doe ze bij de saus. Voeg de resterende olijfolie toe en roer dit goed door. Serveer direct.

Bron: Cuchinare Bene, Luglio 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: