Harde broodjes van Paul Hollywood

25 Mei

Een paar weken geleden heb ik het boek ‘Bakken met Paul Hollywood’ gekocht. Hier staan weer allerlei lekkere recepten in, van brood en broodjes tot taarten en pasteien. Vanwege een volle agenda heb ik er nog niet veel uit kunnen bakken, maar deze lekkere harde broodjes waren niet zo ingewikkeld om te maken, dus een mooi klusje voor de zaterdagochtend. De broodjes kunnen ook ingevroren worden. Na het ontdooien 5 minuten oppiepen in een voorverwarmde oven van 200̊C en je hebt heerlijke verse broodjes. HardebroodjesvanPaulHolywood Ingrediënten voor 12 stuks:

 • 500 gr tarwebloem, plus wat extra om te bestuiven
 • 10 gr zout
 • 10 gr instant gist
 • 20 gr zachte boter
 • 320 ml koud water

Doe de bloem, het zout en de gist in de kom van een mixer met een deeghaak (doe het zout niet direct op de gist). Voeg de boter en driekwart van het water toe en meng het op lage snelheid. Voeg als het deeg samenkomt langzaam de rest van het water toe. Meng het als het water is toegevoegd nog eens 5 minuten op medium snelheid. Het deeg moet nu zacht en elastisch zijn. Leg het deeg in een licht met olie ingevette kom. Bedek die met een theedoek en laat het rijzen tot het tenminste twee keer zo groot is geworden- minstens 1 uur, maar laat het gerust 2 of zelfs 3 uur staan. Bedek twee bakplaten met bakpapier. Schraap het deeg uit de kom op een licht met bloem bestoven werkvlak. Vouw het herhaaldelijk naar binnen tot alle lucht eruit is gedrukt en het deeg soepel is. Verdeel in 12 stukken. Rol elk stuk tot een bol door het in een kooitje te stoppen dat gevormd wordt door je hand en het werkvlak; laat je hand er in een cirkel omheen gaan, waarbij je de bal snel draait. Na wat oefening komt de vorm vanzelf. Leg de bolletjes op de bakplaten, met wat tussenruimte. Plaats elke bakplaat in een schone plastic zak. Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen, tot het twee keer zo groot is geworden en terugveert als je er met een vinger op drukt. Verwarm intussen de oven voor tot 220̊C en zet een braadslede onder in de oven om op te warmen. Bestuif de broodjes na het rijzen met wat bloem en kerf bovenin met een scherp mes of met een schaar een kruis. Vul de braadslede met heet water en zet de broodjes in de oven. Bak 15-20 minuten, tot ze goudbruin zijn en hol klinken als je op de onderkant klopt. Laat afkoelen op een rooster. Bron: Bakken met Paul Hollywood.

Advertenties

3 Reacties to “Harde broodjes van Paul Hollywood”

 1. Bakkertje december 8, 2016 bij 8:32 pm #

  Erg lekker broodje. Ik maakte een dubbele portie, dat werden 24 broodjes. Ieder broodje woog ik af, ca 72 gram per stuk. Met een schaar de bovenkant snel ingeknipt. De volle 20 minuten in de oven. Ik bewaar de broodjes in de diepvries. Mijn oven warmt snel op, ik doe de bevroren broodjes in de koude oven, zet de oven aan op 175 graden en zet de timer op 9 minuten, dan heb je heerlijke knapperige verse broodjes.

 2. Vanovermeire martine juli 21, 2017 bij 10:27 am #

  Broodjes mooi gelukt nu nog straks proeven

 3. kookgekwilma juli 21, 2017 bij 3:51 pm #

  Ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: