Amarenen ijs

10 Mei

Nu we richting zomer gaan, zal ik hier wat vaker ijsrecepten plaatsen. Of je nu een ijsmachine hebt of niet, iedereen kan ijs maken. Alleen zonder machine is het iets bewerkelijker, aangezien je dan ieder half uur het ijs moet doorroeren. Het amarenen-ijs viel hier goed in de smaak! Amarenenijs Ingrediënten:

  • 2 vanillestokjes
  • 1 l slagroom
  • 10 eidooiers
  • 275 gr suiker
  • 2 potjes amarenakersen (ca. 250 gr)
  • (keukenthermometer)

Splijt de vanillestokjes en schraap er het merg uit. Verwarm de slagroom met het vanillemerg en de vanillestokjes in een ruime pan zonder hem te koken. Laat de room ca. 10 minuten trekken. Klop de eidooiers los met de suiker. Schenk de room door een fijne zeef en doe hem terug in de pan. Voeg al kloppend het dooiermengsel toe. Verwarm het geheel al roerend tot een temperatuur van ca. 80̊C. Neem het van het vuur en laat afkoelen. Laat het mengsel afgedekt in de koelkast helemaal afkoelen. Giet de custard in een ijsmachine* en draai er een smeuïg ijs van. Laat de amarenenkersen uitlekken en bewaar de siroop. Halveer de kersen. Voeg de kersen toe aan het ijs als het klaar is en draai vervolgens kort verder. Bewaar het ijs in een afgesloten bak in de vriezer. Haal het ijs ca. 10 minuten voor gebruik uit de vriezer. Serveer met de overige siroop. *Heb je geen ijsmachine? Zet het mengsel dan in een kom in de vriezer en roer het ieder half uur goed door met een garde (of vork). Het resultaat zal minder fijn, maar niet minder lekker zijn. Bron: Foodies mei 2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: