Torta Russa van Antoinette

5 Apr

Vorige week plaatste Antoinette van Italiaans koken met Antoinette het recept van deze heerlijke taart. Antoinette woont in Verona en volgens haar tref je deze taart in iedere willekeurige banketbakkerij in Verona aan. Elk jaar, tijdens onze vakantie aan het Lago di Garda, gaan wij een dag naar het mooie Verona, maar heel eerlijk gezegd heb ik nooit echt gekeken wat er daar bij de banketbakkers in de etalage ligt en dus ook niet wat er in de winkel staat. Komende zomer zal ik daar toch eens wat meer op letten en misschien wel een Torta Russa kopen, want zo’n taart smaakt tijdens de vakantie natuurlijk ook heel lekker. Voor de taart is een springvorm  van 22 cm gebruikt, maar aangezien ik die niet heb,  heb ik een vorm van 20 cm doorsnee gebruikt. De taart is dus iets kleiner, maar ook iets hoger geworden dan die van Antoinette. TortaRussadiVerona1 Ingrediënten:

  • 225 gr bladerdeeg (ik heb 5 plakjes gebruikt)
  • 100 gr amaretti
  • 100 gr gepelde amandelen, blank of bruin, of amandelmeel
  • 1 onbehandelde citroen
  • 170 g bloem
  • 3 eieren
  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter
  • een snuf zout
  • 10 gr bakpoeder
  • een bakvorm met een doorsnee van 22 cm

Ontdooi het bladerdeeg. Smelt de boter au bain marie. Verkruimel de bitterkoekjes in de keukenmachine. Verpulver de amandelen in de keukenmachine. Was en droog de citroen en rasp de schil. Maak op een vel bakpapier een groot vierkant van het bladerdeeg door de plakjes op elkaar te leggen. Bedek het met een vel bakpapier en rol het deeg uit. Haal het bovenste vel weg en snij er een cirkel uit met een doorsnee van 32 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg. Verwarm de oven voor op 180̊ C. Klop de eieren schuimig met de suiker. Meng in een kom bitterkoekjes, amandelen, citroenrasp, de met de suiker schuimig geklopte eieren, boter, zout, bloem en bakpoeder. Doe het mengsel in de bakvorm en bedek de bovenkant zoveel mogelijk met bladerdeeg. Bak de taart in het midden van de oven langzaam gaar in 75 minuten. Controleer met een prikker of deze er net droog uit komt. Bron: Italiaans koken met Antoinette. TortaRussadiVerona3 TortaRussadiVerona2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: